Kotletky s cibulovo-jablečným ragú zpět

Ingredience:
vepřová kotleta jablko1 ksmenší cibule2 ks
červené víno1 dclsmetana2 dcltřtinový cukr1 lžíce
máslo kostkarozmarýn špetkasůl špetka
pepř špetka
vepřová kotleta , jablko 1 ks, menší cibule 2 ks, červené víno 1 dcl, smetana 2 dcl, třtinový cukr 1 lžíce, máslo kostka, rozmarýn špetka, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Dnes jsem měl doma dilema, co si udělám na oběd. Venku bylo takové to klasické podzimní počasí - šero, chladno a vzduchem byla cítit vůně dřeva. 

Protože jsem měl chuť na něco vydatného ale lehce stravitelného, napadlo mě si udělat maso se zeleninovou přílohou. Jelikož mám rád různé úpravy na sladko a z chalupy jsme dovezli spoustu jablek, cibulovo-jablečné ragú byla jasná volba. 

Recept je jednoduchý. Dvě menší cibule a jedno jablko nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme si pánev a kostičky v ní restujeme do zlatova. Jakmile nám cibulka změní barvu, přilijeme trochu červeného vína, přidáme lžíci třtinového cukru a až se alkohol odpaří, podlijeme směs smetanou. Necháme probublat a v závěru dochutíme solí, pepřem a čerstvým rozmarýnem.
Ke kotletám doporučujeme podávat grilovanou cuketu, rajče, lilek dle chuti.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-11-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI