Kotletky s cibulovo-jablečným ragú zpět

Ingredience:
vepřová kotleta jablko1 ksmenší cibule2 ks
červené víno1 dclsmetana2 dcltřtinový cukr1 lžíce
máslo kostkarozmarýn špetkasůl špetka
pepř špetka
vepřová kotleta , jablko 1 ks, menší cibule 2 ks, červené víno 1 dcl, smetana 2 dcl, třtinový cukr 1 lžíce, máslo kostka, rozmarýn špetka, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Dnes jsem měl doma dilema, co si udělám na oběd. Venku bylo takové to klasické podzimní počasí - šero, chladno a vzduchem byla cítit vůně dřeva. 

Protože jsem měl chuť na něco vydatného ale lehce stravitelného, napadlo mě si udělat maso se zeleninovou přílohou. Jelikož mám rád různé úpravy na sladko a z chalupy jsme dovezli spoustu jablek, cibulovo-jablečné ragú byla jasná volba. 

Recept je jednoduchý. Dvě menší cibule a jedno jablko nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme si pánev a kostičky v ní restujeme do zlatova. Jakmile nám cibulka změní barvu, přilijeme trochu červeného vína, přidáme lžíci třtinového cukru a až se alkohol odpaří, podlijeme směs smetanou. Necháme probublat a v závěru dochutíme solí, pepřem a čerstvým rozmarýnem.
Ke kotletám doporučujeme podávat grilovanou cuketu, rajče, lilek dle chuti.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-11-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI