Kotletky s jasmínovou rýží, dušeným hráškem a baby karotkou

zpět
Kotletky s jasmínovou rýží, dušeným hráškem a baby karotkou
Kotletky:
vepřová kotleta600 gworcester dle chutimletý kmín dle chuti
sůl dle chutipepř dle chutiolej dle potřeby
Zelenina na másle:
máslo3 lžícehrášek500 gbaby karotka500 g
voda dle potřebysůl dle chuticukr dle chuti
Příloha:
jasmínová rýže dle potřeby
vepřová kotleta 600 g, worcester dle chuti, mletý kmín dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, máslo 3 lžíce, hrášek 500 g, baby karotka 500 g, voda dle potřeby, sůl dle chuti, cukr dle chuti, jasmínová rýže dle potřeby

Příprava

Dnes trochu odlehčení. Přeci jen bude vedro, tak třeba tip na lehký oběd, nebo véču. Musím se vám přiznat, že tento pokrm, bych mohla mít i bez kotlety, ale to už mně přijde skoro jako rizoto, navíc by chyběl "sosík". Takže rozumný kompromis, který přišel k chuti nejen nám dospělým, ale i dětem.

Kotletky dobře naklepeme, opepříme a osolíme. Na rozpáleném oleji je orestujeme, poté podlijeme vodou, přidáme pár kapek worcesteru a necháme dusit do měkka.

V hrnci rozpustíme máslo a přidáme zeleninu. Vše osolíme, přidáme špetku cukru a restujeme. Jakmile se cukr rozpustí, poté podlijeme trochou vody a krátce podusíme.

2017-06-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI