Králičí roláda plněná červenou řepou zpět

Ingredience:
vykostěné králičí hřbety2 ks (cca 600g)zeleninový vývar nebo voda250 mlplátky anglické slaniny200 g
syrová červená řepa200 gsladkokyselé okurky5 kskonzervovaný křen3 lžíce
olej2 lžíceplátky másla2x1 cmcibule1 ks
sůl dle chutimletý pepř dle chuti
vykostěné králičí hřbety 2 ks (cca 600g), zeleninový vývar nebo voda 250 ml, plátky anglické slaniny 200 g, syrová červená řepa 200 g, sladkokyselé okurky 5 ks, konzervovaný křen 3 lžíce, olej 2 lžíce, plátky másla 2x1 cm, cibule 1 ks, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti

Příprava

Na červené řepě, která je nyní v obchodech hodně k mání, doma dost ujíždíme. Dnes v králičí roládě.

Řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.
Okurky nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
Králičí hřbety naklepeme, nejlépe přes potravinovou folii a zlehka je po obou stranách okořeníme solí a pepřem.
Pro snadnější zavinutí rolády položíme na pracovní desku velký kus potravinové folie.
Na ni poklademe plátky anglické slaniny tak, aby se trochu překrývaly. Na slaninu položíme králičí hřbety, které potřeme křenem.
Další vrstvu bude tvořit červená řepa a okurky. Nedáme všechno, jen tolik, aby šla roláda dobře srolovat. 
Tuto vrstvu zakryjeme dalšími plátky anglické slaniny a pomocí folie srolujeme do rolády.
Roládu důkladně utáhneme nití a na velké pánvi v rozehřátém oleji prudce ze všech stran opečeme.
V papiňáku na rozehřátém másle orestujeme cibuli. Na dno hrnce dáme nerezovou podložku a na ni položíme roládu. Zasypeme zbytkem řepy (2 lžíce odložíme stranou) a okurek a zalijeme vývarem, který jsme převařili v pánvi po opečení masa.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy zdroj tepla stáhneme na minimum a dusíme 30 minut.
Po ochlazení z hrnce roládu vyjmeme, odstraníme nitě, naporcujeme a uchováme v teple.
Do šťávy dáme 2lžíce odložené řepy, plátek másla a necháme 3minuty provařit.
Jako příloha je vhodná rýže.

2017-03-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI