Krevetové kari s kokosovým mlékem zpět

Ingredience:
kokosové mléko200 mlrýžové nudle dle potřebykrevety dle potřeby
jarní cibulka1 ksčervená kapie1 kssojová omáčka Tamari1 lžíce
šťáva z půlky limetky dle chutičesnek2 stroužkykari2 lžičky
kokosový olej1 lžícehrubozrnná mořská sůl dle chuti
kokosové mléko 200 ml, rýžové nudle dle potřeby, krevety dle potřeby, jarní cibulka 1 ks, červená kapie 1 ks, sojová omáčka Tamari 1 lžíce, šťáva z půlky limetky dle chuti, česnek 2 stroužky, kari 2 lžičky, kokosový olej 1 lžíce, hrubozrnná mořská sůl dle chuti

Příprava

Při svém vaření používám často netradiční suroviny, které v běžném supermarketu nenajdete. Většinou na takové nákupy využívám prodejny se zdravou výživou. Poslední dobou jsem si ale oblíbila nakupování přes e-shop, protože si vše můžu vybrat v klidu domova a nemusím s vybíráním nikam spěchat. Mám v oblibě si totiž všechny etikety podrobně přečíst, prostudovat složení a občas si připadám, že při tom dlouhém "očumování" už se na mě všichni divně dívají. To se mi na internetu stát nemůže. Navíc si nechám nákup dovézt pěkně až domů a nemám s tím žádné starosti.  No ale k věci. V nově objeveném e-shopu  jsem si nakoupila spoustu úžasných surovin, se kterými budu postupně vymýšlet zajímavé recepty. A jedním z těchto receptů je právě krevetové kari s kokosovým mlékem. Kokosové mléko používám moc ráda, protože dodá každému jídlu ten správný exotický nádech. No a ke kari si rozhodně nezapomeňte pořídit i rýžové nudle, které se používají hlavně do asijských pokrmů a jsou hotové raz dva.

V hluboké pánvi rozehřejeme kokosový olej. Přidáme na plátky nakrájený česnek, krevety, nakrájenou jarní cibulku a na nudličky nakrájenou červenou kapii. Vše restujeme cca 10 minut. Po deseti minutách přidáme kokosové mléko, kari a sojovou omáčku. Nakonec vmícháme uvařené rýžové nudle, vše pořádně promícháme a necháme ještě chvilku prohřát. Nakonec kari ochutíme solí a před podáváním posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

2015-08-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI