Krevetové pulao zpět

Ingredience:
ryze Basmati300 mlvoda450 mlsoľ štipka
velke cerstve tigry kreviety22 ksghi2 lyžiceazijsky bobkovy list (Tej patta)1 ks
rimskey rasce (Jeera)1 lyžičkahnedy kardamon2 ksskorice kusok
celka cervena cibula1 ksnastruhaný zázvor1/2 lyžičkynastuhaný cesnak1/2 lyžičky
mensie paradajky2 ksmleta kurkuma1/3 lyžičkykasmirský čili koreni1/2 lyžičky
soľ štipkačerstvá koriandrová vňať hrstka
ryze Basmati 300 ml, voda 450 ml, soľ štipka, velke cerstve tigry kreviety 22 ks, ghi 2 lyžice, azijsky bobkovy list (Tej patta) 1 ks, rimskey rasce (Jeera) 1 lyžička, hnedy kardamon 2 ks, skorice kusok, celka cervena cibula 1 ks, nastruhaný zázvor 1/2 lyžičky, nastuhaný cesnak 1/2 lyžičky, mensie paradajky 2 ks, mleta kurkuma 1/3 lyžičky, kasmirský čili koreni 1/2 lyžičky, soľ štipka, čerstvá koriandrová vňať hrstka

Příprava

Kurkuma, vůně Indie a dobré jídlo....to je to, co můj blog nabízí.

Krevety si ocistime.
Uvarime si ryzu podla tohoto navodu.
Vo woku (kadhai) zohrejeme ghi. Pridame rimsku rascu, bobkovy list, kardamon a skoricu. Chvilocku nechame rozvonat.
Pridame nadrobno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor a cesnak. Restujeme, kym cibula nezmakne.
Pridame nadrobno nakrajane paradajky, cili korenie a kurkumu. Restujeme, kym paradajky nezmaknu.
Potom pridame ocistene krevety, osolime a restujeme asi 6 minut.
Potom pridame predvarenu ryzu a premiesame. 2 minutky opekame, premiesavame. Nemiesame prilis burlivo, aby sme ryzu "nepolamali".
Nakoniec pridame nadrobno nakrajanu koriandrovu vnat, premiesame, odstavime z ohna a nechame 10 minut pod pokrievkou odlezat.


2013-12-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI