Krůtí játra na zelenině zpět

Ingredience:
krůtí játra500 gsladká chilli omáčka100 mlvývar nebo voda100 ml
dýně Hokaido200 gbarevná paprika3 ksmenší cibule1 ks
prolisovaný česnek2 stroužkyolej2 lžíceSolamyl rozmíchaný v 50 ml studené vodě1 lžíce
sůl dle chutizelené bylinky dle chuti
krůtí játra 500 g, sladká chilli omáčka 100 ml, vývar nebo voda 100 ml, dýně Hokaido 200 g, barevná paprika 3 ks, menší cibule 1 ks, prolisovaný česnek 2 stroužky, olej 2 lžíce, Solamyl rozmíchaný v 50 ml studené vodě 1 lžíce, sůl dle chuti, zelené bylinky dle chuti

Příprava

Máte rádi krůtí játra? Jestli ano, vyzkoušejte kombinaci s dýní Hokaido.

Játra opláchneme, očistíme a ve spoji překrojíme.
Pokud má dýně hezkou, zdravou slupku, nemusíme ji loupat, pouze ji nakrájíme na silnější proužky. Papriky také nakrájíme na proužky a cibuli na tenké půlměsíčky.
V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita. Přidáme játra a prudce osmahneme. Podlijeme chilli omáčkou a vývarem. Přidáme nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek a promícháme.
Pod pokličkou za občasného promíchávání dusíme 15 minut, poté přidáme solamyl a 2 minuty provaříme.
Dochutíme solí a podáváme s rýží, nebo s bramboráčky.

Místo krůtích můžeme použít kuřecí, nebo králičí játra.

2016-09-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI