Krůtí játra v česnekovém boku, na cibuli a rybízové šťávě zpět

Ingredience:
krůtí játra750 gtenké plátky česnekového boku250 gšťáva černého rybízu150 ml
cibule3 ksolej1 lžícesladká sojová omáčka2 lžíce
celý kmín1 lžičkasůl dle chutimletý pepř dle chuti
nasekané zelené bylinky dle chuti
krůtí játra 750 g, tenké plátky česnekového boku 250 g, šťáva černého rybízu 150 ml, cibule 3 ks, olej 1 lžíce, sladká sojová omáčka 2 lžíce, celý kmín 1 lžička, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, nasekané zelené bylinky dle chuti

Příprava

V kuchyni ráda experimentuji a občas používám suroviny, které se na první pohled nemusí každému zamlouvat. Pokud nemáte rádi výslednou lehce navinulou chuť šťávy, tak na podlití použijte červené víno, nebo černé pivo. 

Troubu předehřejeme na 180°C.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Dáme ji do zapékací mísy, přidáme sojovou omáčku, olej, kmín a špetku pepře. Zalijeme rybízovou šťávou a promícháme.

Játra očistíme od blan a tuku, opláchneme, osušíme a lehce opepříme. Každý kousek jater zabalíme do dvou plátků česnekového boku, sepneme párátkem a naskládáme na připravenou směs do zapékací mísy.

Vložíme do trouby a pečeme 25 minut.

Šťávu podle potřeby dochutíme solí, vše posypeme zelenými bylinkami a podáváme s čerstvým pečivem. Také se hodí opékané brambory, nebo hranolky.

2017-04-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI