Krůtí játra v pažitkovém pestu, smažená v trojobalu zpět

Ingredience:
krůtí játra500 gpažitkové pesto3 lžícesůl dle chuti
Na obalení: rozšlehané vejce se špetkou soli2 kshladká mouka dle potřeby
strouhanka smíchaná se 3 lžícemi lněného semínka dle potřeby
Na smažení:
olej dle potřeb
krůtí játra 500 g, pažitkové pesto 3 lžíce, sůl dle chuti, Na obalení: , rozšlehané vejce se špetkou soli 2 ks, hladká mouka dle potřeby, strouhanka smíchaná se 3 lžícemi lněného semínka dle potřeby, olej dle potřeb

Příprava

Moc nám chutnají smažená drůbeží játra. Když se před obalením v trojobalu nechají půl hodinky marinovat v pažitkovém pestu, je to náramná dobrota.

Játra opláchneme, očistíme a osušíme. Ostrým nožem prořízneme na větší plátky a každý plátek z jedné strany pomažeme pestem.

Plátky navrstvíme na sebe a dáme na půl hodiny odležet do lednice.

Poté játra zlehka osolíme, obalíme v mouce, vejcích a strouhance se semínky.

Na rozehřátém oleji pozvolna smažíme po obou stranách do zlatavé barvy.

Vhodná příloha je bramborový salát, vařený brambor, nebo bramborová kaše.

2017-06-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI