Krůtí placky s cuketou a cizrnou (od 1 roku) zpět

Ingredience:
krůtí maso mleté500 gsyrová cuketa200 gvejce2 ks
hladká mouka200 gvařená cizrna100 gčesnek2-3 stroužky
sůl1 špetkamajoránka1 špetka
krůtí maso mleté 500 g, syrová cuketa 200 g, vejce 2 ks, hladká mouka 200 g, vařená cizrna 100 g, česnek 2-3 stroužky, sůl 1 špetka, majoránka 1 špetka

Příprava

Původně jsem chtěla dělat prostě úplně normální karboše. Jenže pak tu přebývala cuketa. A taky cizrna. A pak už jen pár dalších ingrediencí a nakonec z toho byly placky, které jsou samy v sobě dohromady hlavním jídlem i přílohou, a budou se vám hodit třeba na cesty do tlapky nebo na sváču do školy. Já jsem si je teda ale užila na vyšší úrovni kultivovanosti, protože jsem je udělala pěkně se salátem do nových talířů, které jsem si vybrala v rámci #spolupráce s Bonami.cz. Jsem z nich úplně nadšená, protože mám ráda bílé nádobí, které neruší obsah talíře, a zároveň jsem chtěla nějaký vzor, aby nebyly talíře nudné. Tyhle jsou pro mě tím pádem úplně ideální. 

Cuketu nastrouhejte (loupat ji můžete, ale nemusíte) na struhadle najemno a vymačkejte od vody. Nemusíte být v mačkání extrémně urputní, ale čím lépe se vám to podaří, tím méně mouky bude potřeba.

Cizrnu s vejci rozmixujte na kaši. Přidejte vymačkanou cuketu, mleté maso, utřený česnek, sůl i majoránku, a na závěr zapracujte mouku. Je možné, že její množství se bude malinko lišit od uvedené gramáže – to podle toho, jak vámi zvolená mouka saje, a také podle toho, jak hodně vodnatou jste měli cuketu.

Výsledné těsto by mělo držet pohromadě, ale nedají se z něj tvořit placičky v ruce, na to je příliš tekuté. Když jej ale naberete lžící a dáte na rozpálenou pánev, mělo by zůstávat na místě. Takto na tukem vytřené pánvi usmažte všechny placky.

Při podávání doporučuji doplnit zeleninou, jinak by mělo být jídlo samo o sobě vyvážené – obsahuje jak sacharidy, tak bílkoviny, oboje v jedné placce.

A ještě moje nové talíře v celé své kráse, jsou to konkrétně tyto z Bonami.

2021-10-18 Hlavní chody

Poznámka

Dětská specifika: Vzhledem k obsahu cizrny řadím do kategorie od 1 roku, kdy už by děti měly být schopny luštěniny bez problémů strávit. Taktéž celá vejce jsou vhodná od 1 roku kvůli vyššímu obsahu bílkovin ve vaječném bílku. Pozor na horší stravitelnost česneku u malých dětí.

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravysmažení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI