Krůtí rolka s bramborovou kaší zpět

Ingredience:
krůtí prso150 gbrambory250 gmléko150 ml
jahodový džem nebo brusinky1 lžíceschwarzwaldská šunka2 plátkysýr čedar15 g
šalotka1 ksčervené víno na podlitísůl špetka
pepř špetka
krůtí prso 150 g, brambory 250 g, mléko 150 ml, jahodový džem nebo brusinky 1 lžíce, schwarzwaldská šunka 2 plátky, sýr čedar 15 g, šalotka 1 ks, červené víno na podlití, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Bílkovinová bomba, kterou ocení každý aktivní sportovec a určitě i ti, kteří si prostě jen rádi pochutnají na dobrém jídle.  

Do mírně osolené vody dáme vařit oloupané a nakrájené brambory. Krůtí plátek naklepeme, osolíme a opepříme. Na vrch položíme jeden plátek schwarzwaldské šunky, sýr a vytvoříme rolku, kterou zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Poté, co maso chytne zlatavou barvu, dáme stranou a orestujeme najemno nakrájenou šalotku a druhý plátek schwarzwaldské šunky. Přidáme lžíci džemu, necháme zkaramelizovat a podlijeme červeným vínem. Maso vrátíme zpět do pánve a necháme ho dopéct ve vinné redukci. Z uvařených brambor a ohřátého mléka připravíme bramborovou kaši a můžeme podávat.

Energické hodnoty:

Sacharidy 50 g
Bílkoviny 50 g
Tuky 15 g
Energie 500 kcal

Tipy: Schwarzwaldské šunky se rozhodně nebojte. 2 plátky obsahují pouze 5 g tuků, které vám určitě neublíží a jídlu dodají vynikající chuť. Pokud vám nebude držet rolka pohromadě, stačí si vypomoct kuchyňskou nití, která vám potřebný tvar zajistí.

2013-11-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptspeciální diety
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI