Krůtí stehna na rozmarýnu s těstovinovou rýží

zpět
Krůtí stehna na rozmarýnu s těstovinovou rýží
Ingredience:
krůtí stehna4 ksmáslo dle potřebyrozmarýn dle chuti
směs na pečené kuře dle chutisůl dle chutiplátky slaniny dle potřeby
Příloha:
těstovinový rýže dle potřebysůl dle chuticibule dle chuti
slnina dle chutiolej dle potřeby
krůtí stehna 4 ks, máslo dle potřeby, rozmarýn dle chuti, směs na pečené kuře dle chuti, sůl dle chuti, plátky slaniny dle potřeby, těstovinový rýže dle potřeby, sůl dle chuti, cibule dle chuti, slnina dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Mám pro Vás tip na sobotní nebo nedělní oběd s netradiční přílohou.

Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj plátek másla a na něj položíme snítku rozmarýnu. Krůtí stehna osolíme, přidáme směs na pečené kuře, poklademe plátky slaniny a vložíme do pekáče. Poté podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme asi 1,5 hodiny na 180°C. Poté odkryjeme a pečeme ještě 30 minut do zlatova.

Jako přílohu jsem zvolila netradiční těstovinovou rýži, kterou používám převážně do polévek, ale je opravdu výborná i jako příloha. A jak na to?

Těstovinovou rýži uvařit nejprve v osolené vodě. Pot v pánvi s kapkou oleje orestovat cibuli a slaninu pokrájenou na menší kousky. Do směsi vmíchat uvařenou těstovinovou rýži a na zjemnění přidat lžíci másla.

2017-02-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI