Kuřátko v aromatické strouhance s citronovou omáčkou zpět

Strouhanka:
chilli paprička1 kspetrželka5 - 10 lstkůčesnek1 stroužek
strouhanka60 golivový olej50 gcitron - šťáva1/2 ks
sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
Kuře:
vykostěná kuřecí stehna2 ks (po 150g)sůl dle chutiolivový olej50 g
Omáčka:
voda4 lžícevychlazené máslo100 gcitron - šťáva1/2 ks
sůl dle chuti
chilli paprička 1 ks, petrželka 5 - 10 lstků, česnek 1 stroužek, strouhanka 60 g, olivový olej 50 g, citron - šťáva 1/2 ks, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, vykostěná kuřecí stehna 2 ks (po 150g), sůl dle chuti, olivový olej 50 g, voda 4 lžíce, vychlazené máslo 100 g, citron - šťáva 1/2 ks, sůl dle chuti

Příprava

Já většinou radši vařím složitější jídla a nevadí mi trávit hodně času u plotny. No ale jsou dny, kdy to nejde, že jo. Už asi dva roky mám doma kuchařku Snadno & Rychle, od Roman Vaněk, kde je 111 receptů, zvládnutelných svou přípravou do 30 minut. A tak přišla řada na první z nich! Upečeme si Kuřátko v aromatický strouhance s citronovou omáčkou. Krásný, voňavý a výborný jídlo, který je fakt hrozně jednoduchý.

Nejdřív si připravíme aromatickou strouhanku tak, že v misce smícháme nadrobno nasekanej česnek, chilli papričku i petržel, přidáme strouhačku, olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a dobře všechno promícháme.

Maso očistíme od přebytečných šlach, položíme na prkýnko kůží dolu, překryjeme potravinářskou folií a lehce naklepeme. Pak ho z obou stran dobře osolíme.

V pánvi si na středním ohni rozehřejeme olej a maso, důkladně obalený ve strouhance, vložíme do rozpálenýho oleje zase kůží dolu. Z každý strany ho opékáme minutu, vyjmeme z oleje a přendáme ho do zapékací misky, tentokrát kůží nahoru. Tu ještě posypeme vrstvou strouhanky a dáme péct do trouby, rozehřátý na 180 stupňů, na 10 minut.

Mezitím si připravíme citronovou omáčku. V rendlíku přivedeme 4 lžíce vody k varu a za stálýho míchání přihazujeme postupně kostičky vychlazenýho másla. Jakmile vznikne emulze, stáhneme rendlík z ohně, zašleháme citronovou šťávu, osolíme a je hotovo.

Kuřátko a citronovou omáčku podáváme třeba s opečeným brambůrkem.

2019-03-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI