Kuře pečené na cizrně s hříbky zpět

Ingredience:
kuřecí stehna bez kůže4 kscizrna200 gsušené hříbky50 g
řapíkatý celer3 stonkyčesnek2 stroužkyvývar200 - 250 ml
olej1 lžícemáslo1 lžícečerstvá petržel1 hrst
tymián dle chutisůl dle chutipepř špetka
kuřecí stehna bez kůže 4 ks, cizrna 200 g, sušené hříbky 50 g, řapíkatý celer 3 stonky, česnek 2 stroužky, vývar 200 - 250 ml, olej 1 lžíce, máslo 1 lžíce, čerstvá petržel 1 hrst, tymián dle chuti, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Jako malá jsem nikdy neměla ráda houby. Ačkoliv jsme s taťkou často chodili do lesa je sbírat, do pusy jsem je nikdy vzít nechtěla. 

Už si nepamatuji, kdy se to zlomilo, ale časem jsem začala jíst alespoň žampiony. No a nedávno jsem u mamky ochutnala zapečené brambory s masem a hříbky a ten sosík z toho masa spolu s hříbky byl úžasný, tak jsem se vrhla do vlastního hokusu pokusu a výsledek posuďte sami.

POSTUP:
Cizrnu namočíme na 1,5-2hod do vody. Vodu z máčené cizrny vylijeme, nalijeme novou a vaříme 1hod (nesolit). Mezitím si namočíme hříbky. Celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Jakmile je cizrna uvařená, rychle ji zchladíme ledovou vodou, aby se nám uvolnila slupka (stačí v ledové vodě párkrát promnout a slupky vyplavou na povrch, sesbíráme je a vyhodíme). Cizrnu promícháme se scezenými hříbky, pokrájeným celerem, přidáme nasekanou petržel (trochu si necháme stranou na dozdobení), česnek a promícháme s olejem. Dáme do pekáčku (já použila 24x24cm, tak, abych masem pokryla co nejvíce povrchu cizrnové směsi) a zalijeme vývarem. Kuřecí stehna z obou stran osolíme, opepříme a lehce okořeníme tymiánem. Položíme na cizrnu, přikryjeme alobalem a pečeme 30min při 220°C. Poté odkryjeme a pečeme 15min. Nakonec potřeme maso máslem a zbytek másla rozdělíme do mezer. Dopečeme ještě 10min, aby maso zezlátlo. Hotové maso vyndáme na talíře, cizrnovou směs promícháme se sosíkem, který se nám na dně pekáčku udělal, a servírujeme ozdobené čerstvou petrželkou.

2014-05-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI