Kuřecí maso s tymiánem na hříbkách a zelenině zpět

Ingredience:
kuřecí prsa250 gcibule1 ksčesnek5 - 6 stroužků
zelená paprika1/2 kssušená rajčata4 - 5 ksmražené hřiby hrst
sůl dle chutipepř špetkačervená uzená paprika špetka
olej z naložených rajčat dle potřebykuřecí vývarcca 0,5 ltymián dle chuti
kuřecí prsa 250 g, cibule 1 ks, česnek 5 - 6 stroužků, zelená paprika 1/2 ks, sušená rajčata 4 - 5 ks, mražené hřiby hrst, sůl dle chuti, pepř špetka, červená uzená paprika špetka, olej z naložených rajčat dle potřeby, kuřecí vývar cca 0,5 l, tymián dle chuti

Příprava

Teplé zeleninové směsi na různé způsoby mám v oblibě zejména v zimním období. Žádná složitá příprava, ale chutná kombinace libovolného masa se zeleninou, dle stavu aktuálních zásob v lednici, mě snad nikdy nepřestane bavit. 

Na oleji zpěníme hrubší kostky cibule s plátky česneku. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme trochou uzené červené papriky a přidáme na pánev k cibuli a česneku, přihodíme nudličky papriky, sušená rajčata nakrájená na proužky a orestujeme.
Poté vmícháme hrst zamrazených hříbků, trochu čerstvého tymiánu, podlijeme vývarem, pánev přikryjeme poklicí a na středním stupni dusíme asi 15 minut. Až zelenina a houby změknou tzv. na skus, dle potřeby trošku zahustíme hraškou, minutku provaříme a podáváme s rýží 3 barev a zelným salátkem s mrkví.

2016-02-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI