Kuřecí pekáček zpět

Maso:
kuřecí čtvrtky2 ksolej4 lžíceoblíbené koření2 lžíce
Zeleninová směs:
nové malé brambory500 gcibule3 kspaprika3 ks
rajčata3 ksanglická slanina100 gčesnek4 stroužky
rajčatový protlak2 lžícesůl dle chutičerstvě drcený peprř špetka
olej4 lžícečerstvé bylinky (majoránka, oregano, rozmarýn, tymián...) svazek
kuřecí čtvrtky 2 ks, olej 4 lžíce, oblíbené koření 2 lžíce, nové malé brambory 500 g, cibule 3 ks, paprika 3 ks, rajčata 3 ks, anglická slanina 100 g, česnek 4 stroužky, rajčatový protlak 2 lžíce, sůl dle chuti, čerstvě drcený peprř špetka, olej 4 lžíce, čerstvé bylinky (majoránka, oregano, rozmarýn, tymián...) svazek

Příprava

Není nic jednoduššího než připravit jídlo v jednom pekáčku, nejen že nebudete mít hromady nádobí, ale všechny chutě se dokonale spojí a vytvoří velice chutný oběd či večeři.

Omyté a osušené maso pokapeme olejem, posypeme kořením, přemístíme do uzavíratelné nádoby a necháme přes noc v lednici.

Brambory řádně očistíme (neloupeme), rozpůlíme a přendáme do mísy. Přidáme olej, protlak, na plátky pokrájený česnek a na kostičky pokrájenou anglickou slaninu. Osolíme, opepříme a přidáme část najemno nasekaných bylinek. Řádně promícháme. Do pekáčku vložíme kuřecí maso a do meziprostoru a klidně i na maso umístíme brambory a nahrubo nakrájenou zeleninu. Pohážeme zbytkem bylinek.

Přiklopíme a pečeme v troubě na 200 st. 60 min. Pak sundáme pokličku a dopékáme ještě cca 30 minut. Během pečení obracíme pořadí ingrediencí v pekáči, takže maso máme nakonec nahoře, abychom získali krásnou barvičku a křupavou kůrčičku. Podlévání vodou či vývarem není nutné, protože zelenina pustí vody dost.

2015-07-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI