Kuřecí plátky na rajčatech zpět

Ingredience:
kuřecí prsa bez kosti2 ksolej1 lžícekoření Zlaté kuře1 lžíce
tekutý med1 lžícehořčice1 lžícevývar nebo voda4 lžíce
Dále budete potřebovat:
olej1 lžícecibule1 ksčesnek2 stroužky
rajčata2 kssilný plátek máslo2 cmvoda na podlití
sůl dle chutimletý pepř dle chutizelené bylinky (libeček) dle chuti
kuřecí prsa bez kosti 2 ks, olej 1 lžíce, koření Zlaté kuře 1 lžíce, tekutý med 1 lžíce, hořčice 1 lžíce, vývar nebo voda 4 lžíce, olej 1 lžíce, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, rajčata 2 ks, silný plátek máslo 2 cm, voda na podlití, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, zelené bylinky (libeček) dle chuti

Příprava

Kuřecí maso je rychle hotové a plátky na rajčatech byly hezky šťavnaté.

Vývar (vodu), olej, med, hořčici a koření uvedeme do varu a na slabém plameni necháme vařit 1 minutu. Poté necháme vychladit a chladnou marinádu vmasírujeme do naporcovaného kuřecího masa. Necháme uležet nejlépe přes noc.

Další den si připravíme rajčata, která nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a sloupneme. Poté je nakrájíme na kostičky.

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky.

V kastrolu na lžíci oleje orestujeme dosklovita cibuli s česnekem, přidáme plátky masa, které necháme z obou stran zatáhnout. Přidáme nakrájená rajčata, vše malinko podlijeme vodou a pod poklicí slabým varem dusíme doměkka. Na závěr podle potřeby dochutíme solí a pepřem, přidáme plátek másla a nasekané bylinky.

Na přílohu se hodí bramborový knedlík, těstoviny, nebo obyčejný opečený toust.

2019-06-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI