Kuřecí plátky na rajčatech zpět

Ingredience:
kuřecí prsa bez kosti2 ksolej1 lžícekoření Zlaté kuře1 lžíce
tekutý med1 lžícehořčice1 lžícevývar nebo voda4 lžíce
Dále budete potřebovat:
olej1 lžícecibule1 ksčesnek2 stroužky
rajčata2 kssilný plátek máslo2 cmvoda na podlití
sůl dle chutimletý pepř dle chutizelené bylinky (libeček) dle chuti
kuřecí prsa bez kosti 2 ks, olej 1 lžíce, koření Zlaté kuře 1 lžíce, tekutý med 1 lžíce, hořčice 1 lžíce, vývar nebo voda 4 lžíce, olej 1 lžíce, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, rajčata 2 ks, silný plátek máslo 2 cm, voda na podlití, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, zelené bylinky (libeček) dle chuti

Příprava

Kuřecí maso je rychle hotové a plátky na rajčatech byly hezky šťavnaté.

Vývar (vodu), olej, med, hořčici a koření uvedeme do varu a na slabém plameni necháme vařit 1 minutu. Poté necháme vychladit a chladnou marinádu vmasírujeme do naporcovaného kuřecího masa. Necháme uležet nejlépe přes noc.

Další den si připravíme rajčata, která nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a sloupneme. Poté je nakrájíme na kostičky.

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky.

V kastrolu na lžíci oleje orestujeme dosklovita cibuli s česnekem, přidáme plátky masa, které necháme z obou stran zatáhnout. Přidáme nakrájená rajčata, vše malinko podlijeme vodou a pod poklicí slabým varem dusíme doměkka. Na závěr podle potřeby dochutíme solí a pepřem, přidáme plátek másla a nasekané bylinky.

Na přílohu se hodí bramborový knedlík, těstoviny, nebo obyčejný opečený toust.

2019-06-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI