Kuřecí plátky v kokosové marinádě zpět

Ingredience:
kuřecí prsa bez kostí a kůže4 kssůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
Marináda:
kokosové mléko120 mlstrouhaný kokos1 lžičkachilli koření1 lžička
drcený česnek1 stroužeknastrouhaná kůra z limetky1 ksrybí omáčka1 lžíce
mleté kari1 lžičkamletý koriandr špetkamletý zázvor špetka
kuřecí prsa bez kostí a kůže 4 ks, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, kokosové mléko 120 ml, strouhaný kokos 1 lžička, chilli koření 1 lžička, drcený česnek 1 stroužek, nastrouhaná kůra z limetky 1 ks, rybí omáčka 1 lžíce, mleté kari 1 lžička, mletý koriandr špetka, mletý zázvor špetka

Příprava

Šťavnaté a voňavé kuře s lehce pikantním nádechem. 

Hlásím se zpět po nádherném víkendu, který jsme si s rodinou po dlouhé době pořádně užili. Mimo jiné i díky tomu, že nám nefungoval internet a bylo to citelně znát. Najednou jako bychom na sebe měli víc času, vlastně jako bychom bylo víc času na všechno. Koupali jsme se, užívali zahrady, povídali jsme si a přitom hodně a dobře jedli. Musím říct, že mě víkend bez připojení inspiroval a Wi-Fi bude u nás mimo provoz mnohem častěji. Ale o tom zase jindy. 
 
Zatímco víkend byl krásně slunečný, teď tady sedím a mžourám očima do upršeného rána. Tak si říkám, že je možná hloupost zrovna dnes vkládat na blog recept na grilovanou dobrotu. Ale proč vlastně ne? Na pánvi si s marinovaným kuřecím poradíte stejně dobře, a až zase vykoukne sluníčko, můžete tu dobrotu vyzkoušet i na grilu. Marináda je totiž tak dobrá, že ji stejně budete chtít dělat znovu a znovu. 

Kuřecí prsa rozřízněte a rozložte tak, abyste získali tenké plátky. Ty lehce naklepejte.

Do mísy nalijte kokosové mléko a přidejte všechny ostatní suroviny na marinádu. Vše pořádně prošlehejte, abyste získali hladkou směs. Tou zalijte kuřecí maso a nechte minimálně 4 hodiny marinovat - ideálně však přes noc.

Maso před samotným grilováním vytáhněte z lednice s dostatečným časovým předstihem, aby se stihlo "ohřát" na pokojovou teplotu. Na rozpáleném grilu tak nedostane "teplotní šok", bude se hezky rovnoměrně opékat a zůstane hezky šťavnaté.

Grilovací mřížku potřete olejem a vložte na ni maso, grilujte z obou stran cca 8-10 minut.

Hotové plátky osolte, opepřete a podávejte s grilovanou zeleninou.

Dobrou chuť!

PS: Takto naložené kuře můžete klidně opéct doma na rozpálené grilovací či nepřilnavé pánvi cca 4 minuty z každé strany. 

2015-08-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI