Kuřecí prsa s hořčičnou omáčkou pro děti od 1 – 2 let

zpět
Kuřecí prsa s hořčičnou omáčkou pro děti od 1 – 2 let
Ingredience:
kuřecí prsa2 kspórekcca 10 cmhrubozrnná hořčice1 lžíce
smetana ke šlehánícca 200 mlsůl dle chutipepř dle chuti
olej dle potřebypikantní klobása dle chuti
kuřecí prsa 2 ks, pórek cca 10 cm, hrubozrnná hořčice 1 lžíce, smetana ke šlehání cca 200 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, pikantní klobása dle chuti

Příprava

Tento recept jsem původně neměla v úmyslu pro blog sepisovat, ale váš zájem mě přinutil to trošku přehodnotit. Je pravda, že je to zase trošku něco jiného než klasika, a i rychlá minutková úprava přidává tomuto receptu na atraktivitě.

Kuřecí prsa osolte, opepřete, případně dolaďte i nějakou oblíbenou bylinkou nebo směsí koření, a na rozpálené pánvi osmahněte. Až bude maso téměř hotové, přihoďte k němu na kolečka nakrájený pórek (případně i klobásu, což je to černé, co na mé fotce vidíte – zkrátka zpracování zbytků) a společně dorestujte.

Poté přidejte lžíci hrubozrnné hořčice a podlijte smetanou ke šlehání. Osolte, opepřete a nechte provařit, dokud omáčka nezhoustne. Můžete případně i část pórku pro zahuštění rozmixovat, nebo to takto můžete udělat v případě, že by delší vlákna byla obtížně konzumovatelná pro vaše dítě.

Já jsem použila hořčici s vínem, která je díky tomu ještě trošku více pikantní a nakyslá než obvykle, proto si množství dolaďte případně dle své vlastní chuti.

Servírovala jsem s rýží, ale více by se možná hodily nějaké nočky či brambory v libovolné podobě.

Dětská specifika:

  • Při použití kvalitních surovin (především hořčice) mi recept přijde použitelný pro děti od 1 roku. Hořčice je ale poměrně chuťově výrazná a mám obavu, že takto malé děti mohou jídlo z tohoto důvodu odmítnout. Řiďte se tedy spíše chutěmi svého dítěte. Moje čtyřletá dcera si na omáčce pochutnala, ale dostala jí menší množství.
  • Celozrnná hořčice právě pro obsah celého zrna může být také hůře stravitelná, proto opět doporučuji spíše pro děti až kolem druhého roku věku.
  • Uzeniny (klobásu) by děti samozřejmě dostávat neměly vůbec.
2016-12-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI