Kuřecí prsa s hořčičnou omáčkou pro děti od 1 – 2 let zpět

Ingredience:
kuřecí prsa2 kspórekcca 10 cmhrubozrnná hořčice1 lžíce
smetana ke šlehánícca 200 mlsůl dle chutipepř dle chuti
olej dle potřebypikantní klobása dle chuti
kuřecí prsa 2 ks, pórek cca 10 cm, hrubozrnná hořčice 1 lžíce, smetana ke šlehání cca 200 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, pikantní klobása dle chuti

Příprava

Tento recept jsem původně neměla v úmyslu pro blog sepisovat, ale váš zájem mě přinutil to trošku přehodnotit. Je pravda, že je to zase trošku něco jiného než klasika, a i rychlá minutková úprava přidává tomuto receptu na atraktivitě.

Kuřecí prsa osolte, opepřete, případně dolaďte i nějakou oblíbenou bylinkou nebo směsí koření, a na rozpálené pánvi osmahněte. Až bude maso téměř hotové, přihoďte k němu na kolečka nakrájený pórek (případně i klobásu, což je to černé, co na mé fotce vidíte – zkrátka zpracování zbytků) a společně dorestujte.

Poté přidejte lžíci hrubozrnné hořčice a podlijte smetanou ke šlehání. Osolte, opepřete a nechte provařit, dokud omáčka nezhoustne. Můžete případně i část pórku pro zahuštění rozmixovat, nebo to takto můžete udělat v případě, že by delší vlákna byla obtížně konzumovatelná pro vaše dítě.

Já jsem použila hořčici s vínem, která je díky tomu ještě trošku více pikantní a nakyslá než obvykle, proto si množství dolaďte případně dle své vlastní chuti.

Servírovala jsem s rýží, ale více by se možná hodily nějaké nočky či brambory v libovolné podobě.

Dětská specifika:

  • Při použití kvalitních surovin (především hořčice) mi recept přijde použitelný pro děti od 1 roku. Hořčice je ale poměrně chuťově výrazná a mám obavu, že takto malé děti mohou jídlo z tohoto důvodu odmítnout. Řiďte se tedy spíše chutěmi svého dítěte. Moje čtyřletá dcera si na omáčce pochutnala, ale dostala jí menší množství.
  • Celozrnná hořčice právě pro obsah celého zrna může být také hůře stravitelná, proto opět doporučuji spíše pro děti až kolem druhého roku věku.
  • Uzeniny (klobásu) by děti samozřejmě dostávat neměly vůbec.
2016-12-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI