Kuřecí prsíčka ve sladko-kyselé omáčce s rýží

zpět
Kuřecí prsíčka ve sladko-kyselé omáčce s rýží
Ingredience:
kuřecí prsa4 ksvelká cibule1 ksčesnek2 stroužky
mrkev2 ksstředně velký pórek1/2 kspaprika1 ks
ananas v nálevu1 baleníchilli omáčka dle chutisojová omáčka dle chuti
šťáva z 1 citronu dle chutirajský protlak1 lžícesolamyl dle potřeby
olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
rýže dle potřeby
kuřecí prsa 4 ks, velká cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, mrkev 2 ks, středně velký pórek 1/2 ks, paprika 1 ks, ananas v nálevu 1 balení, chilli omáčka dle chuti, sojová omáčka dle chuti, šťáva z 1 citronu dle chuti, rajský protlak 1 lžíce, solamyl dle potřeby, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, rýže dle potřeby

Příprava

Pohodové sobotní odpoledne přeji! Copak jste měli dnes k obědu? U nás byly kuřecí prsíčka ve sladko-kyselé omáčce, které si u mě objednala maminka, protože je miluje. A tady receptík pro vás.

Kuřecí prsa nakrájíme, osolíme, opepříme a v misce obalíme, tedy spíše prohodíme v Solamylu.
Na pánev dáme trochu oleje, kuřecí kousky orestujeme do zlatova a vyjmeme z pánve.
Do pánve dáme cibuli pokrájenou na větší kousky, na drobno pokrájený česnek, osmahneme a přidáme na jemné nudličky nakrájenou mrkev, na proužky pórek, na kousky červenou papriku a vše lehce osmahneme. Teprve poté přidáme ananas z konzervy na menší kousky i s kapkou nálevu.
Pak přidáme chilli a sójovou omáčku, citrónovou šťávu, trochu rajského protlaku, všechno důkladně promícháme a necháme chvilku podusit. 
Když je omáčka horká a zelenina poloměkká, dáme trochu ananasové šťávy do hrnečku, rozkvedláme v ní trochu Solamylu a vrátíme do pánve. Tím se nám omáčka zahustí. Nakonec vrátíme zpět kuřecí maso, promícháme a je hotovo. Podáváme s rýží.
K dochucení použijte sůl, pepř, cukr, ale můžete přidat např. i čerstvý koriandr, čerstvý zázvor nebo čerstvé chilli papričky. Záleží jen na tom, co máte rádi nebo co máte zrovna doma k dispozici.

2016-12-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI