Kuřecí roláda plněná slaninou a cibulkou zpět

Ingredience:
kuřecí prsa2 kssůl špetkapepř špetka
cibule1 ksslanina pár plátkůolivový olej trochu
třtinový cukr1 lžícecuketa1 ksmrkev1 ks
brambory dle potřebymléko troškusmetana trošku
máslo kousek
kuřecí prsa 2 ks, sůl špetka, pepř špetka, cibule 1 ks, slanina pár plátků, olivový olej trochu, třtinový cukr 1 lžíce, cuketa 1 ks, mrkev 1 ks, brambory dle potřeby, mléko trošku, smetana trošku, máslo kousek

Příprava

Podáváné s bramborovo-mrkvovým pyré v kabátku z grilované cukety. No nedejte si!

Roláda: Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nařízneme tak, aby se nám do nich dobře rolovala náplň. Lehce poklepeme, abychom vyrovnali výškové rozdíly, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet.

Náplň: Cibuli a slaninu nakrájíme na malé kostičky a restujeme na olivovém oleji do zlatova. V závěru posypeme lžící třtinového cukru a necháme zkaramelizovat.

Jakmile máme hotovo, směs rozložíme na připravená prsa a zabalením vytvoříme roládu. Zavážeme provázkem, na pánvi zprudka opečeme, aby se nám maso hezky zatáhlo, a necháme dopéct v troubě takových 10 minut na 200°.

Kabátek z cukety: Cukety nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a na pánvi do zlatova opečeme.

Bramborovo-mrkvové pyré: Do osolené vody přidáme mrkev a brambory nakrájené na kostičky a vaříme do měkka. Slijeme vodu, přidáme teplé mléko, trošku smetany a dochutíme solí, pepřem a kostkami másla. Tyčovým mixérem rozmixujeme.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-10-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI