Kuřecí roláda plněná slaninou s omáčkou z pravých hříbků zpět

Ingredience:
kuřecí prso1 ksslanina1 plátekčerstvě mletý pepř špetka
smetana 33%1 kelímekhouby dle potřeby
kuřecí prso 1 ks, slanina 1 plátek, čerstvě mletý pepř špetka, smetana 33% 1 kelímek, houby dle potřeby

Příprava

Asi jste si všimli, že mám zálibu v roládách a kapsách. Ano, prostě mě to baví vařit a je to lepší než nějaký suchý plátek schovaný pod kilem eidamu a kilem šunky. 

Jelikož už rolády dělat umíme, zaměříme se spíše na omáčku z pravých hříbků. V jednom z minulých příspěvků jsme si nastínili jednoduchý postup. Já bych ale teď hrozně rád vyzdvihl pár věcí, které jsou pro vaření jakékoli omáčky k masu a vlastně obecně u jídla velmi důležité.

Hlavní zásadou jsou čerstvé suroviny. Vždycky hrozně dobře funguje, když máte čerstvé bylinky, protože jich nemusíte dávat mnoho, ale nádherně provoní vaše jídlo. Pytlíky od nejmenovaných výrobců s různými bylinkovými směskami prostě NEBRAT! Další věc je mlýnek na pepř. V každé správné kuchyni fanouška do vaření by neměl chybět. Pepř je vidět, je výraznější a jídlu dodává úplně jiný šmrnc. Nesmíme zapomenout na smetanu. Když se rozhodnete vařit jakékoli smetanové jídlo, od halušek s brynzou, přes špagety carbonara až po omáčky k masům, nepoužívejte 10-12% smetany. Vždycky jsou lepší ty od 33%. Lépe vám zhoustnou, lépe se kontroluje konzistence a mají samozřejmě výraznější chuť.

Pozn.: Při výrobě omáčky u gramáže záleží na surovinách a na chuti každého člověka. Někdo má rád jemnější, někdo silnější...

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-11-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI