Kuřecí rolky se sušenými rajčaty a bramborovo-dýňovou kaší zpět

Rolky:
kuřecí prsa3 ksschwarzwaldská šunka9 plátkůnakládaná sušená rajčata v oleji9 ks
medvědí pesto nebo prolisovaný česnek dle chutidijonská hořčice dle chutivíno dle chuti
sůl dle chutipepř dle chutičerstvá listová petržel nebo libeček dle chuti
Kaše:
brambory typ B nebo C350 gdýně hokaido200 gdrcený kmín2 špetky
sůl dle chutimáslo1 silný plátekmlékocca 50 ml
kuřecí prsa 3 ks, schwarzwaldská šunka 9 plátků, nakládaná sušená rajčata v oleji 9 ks, medvědí pesto nebo prolisovaný česnek dle chuti, dijonská hořčice dle chuti, víno dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, čerstvá listová petržel nebo libeček dle chuti, brambory typ B nebo C 350 g, dýně hokaido 200 g, drcený kmín 2 špetky, sůl dle chuti, máslo 1 silný plátek, mléko cca 50 ml

Příprava

Na tuhle kombinaci jsem měla chuť už hodně dlouho. Ačkoli sušená rajčata miluji, vařím s nimi hodně málo, ale když už je koupím, vždy si na nich velmi pochutnáme.

Prsa omyjte, osušte a rozřízněte na plátek. Paličkou na maso ho poklepejte, osolte, opepřete, potřete hořčicí, pak pestem. Začněte od nejširší strany. Do masa postupně zarolujte dva plátky rajčete a následně ještě jeden. Opatrně maso přitahujte, aby drželo tvar rolky. Hotovou rolku zamotejte do tří plátků šunky. Takto postupujte i u dalších rolek. Hotové rolky dejte do zapékací misky a polijte trochou oleje z rajčat, zakápněte trochou vína. Já použila červené - polosuché, které jsem měla načaté. Stejně tak bych klidně použila bílé. Pečte zhruba na 190°C asi 30 minut.

Mezi tím, co se peče maso, oloupejte brambory a nakrájejte je na kostky, dýni vypeckujte. Slupka z dýně hokaido je po uvaření úplně měkká, proto se nemusí loupat, pouze očistěte nehezká místa a nakrájejte ji na stejné kostky jako brambory. Vařte v osolené vodě s kmínem doměkka.

Brambory a dýni sceďte a přendejte do vyšší nádoby, ve které se vám bude dobře šlehat a nezašviháte si celou kuchyň. :P Přidejte máslo a začněte šlehat! (žádný ponorný mixér), postupně přilévejte mléko a šlehejte do požadované hustoty.

Servírujte s čerstvým nasekaným libečkem nebo listovou petrželí.

2016-06-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI