Kuřecí stehýnka na šalotkách, hříbkách a rozmarýnu zpět

Ingredience:
kuřecí stehýnka1 kgšalotka2 kssušené hříbky2 hrti
rozmarýn3 snítkydrcený kmín1 lžícemáslo3 plátky
sůl dle chutipepř dle chuti
kuřecí stehýnka 1 kg, šalotka 2 ks, sušené hříbky 2 hrti, rozmarýn 3 snítky, drcený kmín 1 lžíce, máslo 3 plátky, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Už jsme se nemohli dočkat, až začne houbařská sezóna, tak jsme si uvařili takový malý závdavek. Poprvé ochutnala i dcerka (29 měsíců) a moc jí šmakovalo.

Stehýnka omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Šalotky nakrájíme na tenké plátky, dáme je na dno pekáčku a na ně vyskládáme kuřecí stehna. Zasypeme sušenými hříbky, přidáme plátky másla a větvičky rozmarýnu. Nakonec lehce podlijeme a pečeme přikryté na 180 stupňů asi hodinu. Poté odklopíme a ještě dopečeme křupavou kůrku (nejlépe horkovzduch nebo gril). Podávala jsem s novými bramborami a pažitkou.

2016-06-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI