Kuskus s cizrnou a batáty zpět

Ingredience:
kuskus80 gmalá červená cibule1 ksuvařená cizrna100 g
střední batát1 ksrukola4 hrstisůl dle chuti
pepř dle chutiolivový olej dle potřebyšťáva z 1/2 citronu dle chuti
kuskus 80 g, malá červená cibule 1 ks, uvařená cizrna 100 g, střední batát 1 ks, rukola 4 hrsti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby, šťáva z 1/2 citronu dle chuti

Příprava

Rychlé vaření nemusí být nutně chuti na škodu. Toto jídlo je toho důkazem. Dnešní oběd byl takový ten, co dům dal, ale s výsledkem jsem byla moc spokojená. Jednotlivé ingredience mám ráda samy o sobě, a když jsem je využila ve vzájemném spojení, výslednému jídlu to jen prospělo.

Nejprve si uvaříme batát. V mírně osolené vodě vaříme cca 10 minut (do změknutí). Mezitím si nakrájíme červenou cibuli a na troše oleje si ji v kastrolku zesklovatíme. Poté přidáme kuskus a krátce osmahneme (tak, aby se kuskus rozvoněl). Kuskus s cibulkou zalijeme vařící vodou, přiklopíme pokličkou a necháme cca 5 minut nabobtnat. Poté už jen v talíři promícháme uvařený kuskus s cibulkou, uvařeným, na kostičky nakrájeným batátem, přidáme nasekanou rukolu a cizrnu. Vše promícháme a dle chuti dosolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a zakápneme citronovou šťávou.

2017-02-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI