Květáková rýže s granátovým jablkem zpět

Ingredience:
menší květák1 ksgranátové jablko1/2 kschemicky neošetřený citron1 ks
čerstvá máta hrstsůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
kokosový olej1 lžíce
menší květák 1 ks, granátové jablko 1/2 ks, chemicky neošetřený citron 1 ks, čerstvá máta hrst, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, kokosový olej 1 lžíce

Příprava

Dneska trošku exotiky, ale já si nemůžu pomoct, ale miluju spojení máty a granátového jablka ve slaných pokrmech. Máte to taky tak? Nakyslá zrníčka granátového jablka a svěží máta vykouzlí z jídla úžasně svěží a lehký pokrm, který je horkého letního počasí ideální.

A pokud chcete zkusit něco nevšedního, a salátů už jste přejedení, udělejte si dnes květákovou rýži. Vím, zní to zvláštně, ale věřte mi, je to skvělé. Jedná se o úžasně univerzální jídlo, které můžete jíst samotné jako salát nebo ho servírovat jako přílohu. Květák na rozdíl od klasické rýže obsahuje minimum kalorií a sacharidů, takže si ho bez výčitek můžete dopřát kdykoli.

Květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na menší růžičky. Po částech ho rozmixujeme v mixeru na malé kousky o velikosti rýže. Na pánvi si mezitím rozehřejeme kokosový olej, přisypeme květák a restujeme asi pět minut. Opečený květák dáme do mísy, přidáme k němu semínka granátového jablka, posekanou mátu, šťávu a kůru z jednoho citronu, sůl a čerstvě mletý pepř.

Vše společně promícháme a podáváme jako teplý salát nebo přílohu k jídlu.

2017-06-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI