Květákové karbanátky zpět

Ingredience:
syrový květák200 gstrouhaný sýr30 gvejce1 ks
strouhanka1 pol. lžícesůl špetkapepř špetka
sušený česnek špetkapetrželka špetkapaprička1 ks
olej na smažení
syrový květák 200 g, strouhaný sýr 30 g, vejce 1 ks, strouhanka 1 pol. lžíce, sůl špetka, pepř špetka, sušený česnek špetka, petrželka špetka, paprička 1 ks, olej na smažení

Příprava

Už nejednou jsem zmínil kapustové a na tyto jaksi zapomněl. Škoda. Dnes už tolik květák nemusím. Přestává mi chutnat a obzvláště takto upravený. Bývalo ale pravidlem, poměrně dávno, že jsem květákové karbanátky a smažený květák připravoval jednou týdně. Miloval jsem ta jídla. Doufám, že si je nyní zamilujete vy.

1/ Dnes ze syrového květáku - ten tedy opláchnutý semeleme mlýnkem s hrubou šajbou, nebo v kutru tyčového mixéru. To druhé jsem použil já a není to tak úplně ono. Podle mne zbytečně kašovité.

2/ Připravíme si základ - vajíčko, strouhaný sýr a lžíci smetany. Ochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem, hrstí posekané čerstvé petrželky a přidáme květák. Vše dobře vymícháme s e strouhankou a necháme v lednici 5 minut odpočinout. Poměr je asi 200 gramů květáku, 1 kus vajíčko, 1 lžíce strouhanky. To ostatní podle osobní chuti. Já přidal sekanou papričku.

3/ Nebo jinak - opět v kutru rozmixujeme květák a máčený kus kus, nebo pohanku. Smícháme se žloutkem a strouhankou a nakonec už lehce vmícháme sníh z bílků. Koření a česnek je věcí volby.

4/ Ty první já smažím obalené ve strouhance, nebo trojobalu a tradičně smažím. Z druhé směsi připravuji placičky a opékám na oleji do zlatava tak jak jsou a bez obalu.

Je to opravdu hezká shoda okolností. Dopoledne jsem připravil a v poledne v TV sledoval jak je připravují v Tescoma vaření. Hezké!

Přílohu si zvolte sami dle chutě. Hodí se, jak brambory, tak čerstvý chléb. Recept na domácí čerstvý chléb najdete u mě na profilu.

Doboru chuť!

2015-03-02 Hlavní chody

Poznámka

Kdo by neholdoval smaženému jídlu, může karbanátky upéci v troubě na pečícím papíru.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravysmažení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI