Lepkavé krůtí kousky zpět

Ingredience:
krůtí prsa350 - 400 golej dle potřebyjemný škrob - bramborový nebo kukuřičný dle potřeby
červená paprika1 ks
Omáčka:
sojová omáčka (Kikkoman)3 lžícerýžový ocet1,5 lžícemed2 vrchovaté lžíce
mletý koriandr1 rovná lžičkačesnek1 stroužekškrob1/2 lžičky
voda6 - 8 lžic
krůtí prsa 350 - 400 g, olej dle potřeby, jemný škrob - bramborový nebo kukuřičný dle potřeby, červená paprika 1 ks, sojová omáčka (Kikkoman) 3 lžíce, rýžový ocet 1,5 lžíce, med 2 vrchovaté lžíce, mletý koriandr 1 rovná lžička, česnek 1 stroužek, škrob 1/2 lžičky, voda 6 - 8 lžic

Příprava

Jsou jídla, na která si rádi dojdeme do vietnamské, čínské nebo thajské restaurace protože máme dojem, že je sami nezvládneme. Ano, nezvládneme. Jejich specifickou chuť doladí nejlépe zkušení kuchaři. Ale jsou jídla, která si nutně nemusíme odepírat ani doma. Navíc ušetříme i své zdraví, protože máme pod kontrolou množství surovin, které do jídla vrazíme - resp. množství tuku, soli i cukru. Myslím, že takové lepkavé kuře (v tomto případě krůta) je jedním z těch jídel, která si hravě připravíme doma, zdravěji a přitom si na něm pochutnáme.

Když píši tenhle recept, vzpomínám si na svou první reportáž pro Restu, která se odehrávala právě z prvního food festivalu Ochutnej Vietnam, kde jsem testovala podobné dobroty. Všude to tak vonělo! A všude měli jen skromné zařízení, které jim k těm delikatesám hravě posloužilo. O čem to svědčí? Že to opravdu zvládnete hravě doma. A co ingredience? Tak s těmi to taky nebude tak horké. Koukejte sami, stačí tak málo a výsledek bude super!

1. Krůtí maso nakrájejte na větší kousky. V misce promíchejte se lžící škrobu.

2. Sojovou omáčku s rýžovým octem a medem prohřejte. Promíchejte s prolisovaným nebo najemno pokrájeným česnekem a koriandrem. Nechte zchladnout.

3. Papriku nakrájejte na kostky velké asi 3 cm. Na lžíci oleje orestujte, aby ztratila lehce svou tvrdost, ale aby zůstala křehká. Vysypte na talíř a nechte stranou. 

4. Do pánve nalijte 2 - 3 lžíce oleje a kousky krůtího masa opékejte dozlatova. Když je maso hotové, přidejte papriku. Do připravené omáčky nasypte půl lžičky až lžičku škrobu, zalijte vodou a prošlehejte. Omáčkou zalijte maso na pánvi a prohřívejte, dokud omáčka nezhoustne. 

Podávejte s jasmínovou rýží.

2017-11-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI