Linguine alla menta (těstoviny s mátou a šafránem) zpět

Ingredience:
dlouhé těstoviny typu spaghetti, linguine... dle potřebyolivový olej200 mlšafrán2 špetky
máta svazeknastrouhaný parmazán4 lžíce
dlouhé těstoviny typu spaghetti, linguine... dle potřeby, olivový olej 200 ml, šafrán 2 špetky, máta svazek, nastrouhaný parmazán 4 lžíce

Příprava

Těstoviny s mátou a šafránem - jednoduché a rychlé, šafrán dodá krásnou barvu a máta příjemnou svěžest. Skvělá rychlá večeře. Recept jsem kdysi vyčetla v nějaké knize s italskými recepty, již si přesně nepamatuji.

Olivový olej nalijeme do malého kastrůlku, dáme na mírný plamen a přidáme podrcený šafrán a na větší kousky nasekanou mátu. Necháme probublat a stáhneme z ohně. 

Těstoviny uvaříme al dente tedy "na skus". Promícháme s ochuceným olivovým olejem a podáváme s trochou najemno nastrouhaného parmazánu.

2018-02-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI