Losos s čočkovým ragú zpět

Ingredience:
losos4 větší filety (nebo 8 malých)čočka100 gkořenová zelenina50 g
cibule30 gčesnek4 stroužkykuřecí vývar20 ml
citron1 ksmáslo2 lžícemouka1 lžička
cukr1 lžícetymián2 větvičkysůl špetka
černý pepř špetkaocet balsamiko dle chutičerstvá máta na dochucení
olej trochu
losos 4 větší filety (nebo 8 malých), čočka 100 g, kořenová zelenina 50 g, cibule 30 g, česnek 4 stroužky, kuřecí vývar 20 ml, citron 1 ks, máslo 2 lžíce, mouka 1 lžička, cukr 1 lžíce, tymián 2 větvičky, sůl špetka, černý pepř špetka, ocet balsamiko dle chuti, čerstvá máta na dochucení, olej trochu

Příprava

Trošku divoká kombinace čočky a lososa, ale za to příjemně překvapující. Vřele doporučuji vyzkoušet. (u nás skoro vylízané talíře)

Čočkové ragú:
Čočku namočíme cca na 2 hodiny před vařením. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a kořenovou zeleninu na kostičky. V hlubší pánvi orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme zeleninu a ještě chvíli dál restujeme. Poté přidáme scezenou čočku a podlijeme vývarem. Čočku vaříme téměř do měkka a poté zahustíme jíškou. Poté ještě cca 10 minut provaříme. Hotovou čočku dochutíme balsamikem, cukrem, solí, pepřem, čerstvou citronovou kůrou a nakonec přidáme nasekanou čerstvou mátu. Před podáváním přimícháme ještě oříšek másla.

Losos:
Lososa osolíme a opepříme. Stranu s kůží posypeme moukou a dáme opéci do rozpáleného oleje na cca 3-4 minuty. Přidáme zbylý rozdrcený česnek a tymián. Filety opečeme krátce i z druhé strany. Pánev odstavíme a necháme ještě chviličku "dopéct". Před podáváním pokapeme lososa citronovou šťávou.

2014-11-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI