Losos s koprovou omáčkou a hráškovým pyré zpět

Ingredience:
losos2 porce30% smetana150 mlsuché bílé víno100 ml
citron1/2 ksčerstvý kopr2 hrstimražený hrášek350 g
máslo100 gsůl dle chutipepř dle chuti
losos 2 porce, 30% smetana 150 ml, suché bílé víno 100 ml, citron 1/2 ks, čerstvý kopr 2 hrsti, mražený hrášek 350 g, máslo 100 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Losos a kopr je osvědčená a chutná kombinace. Dnes jsem navíc připravila ještě hráškové pyré. Vše k sobě krásně ladilo a my si neskutečně pochutnali.

Máslo rozdělíme na třetiny. Jednu třetinu pomalu rozpustíme v rendlíku, přidáme víno a smetanu a pomalým varem tekutinu zredukujeme na polovinu. Tu dochutíme solí, pepřem a citronem podle potřeby  ke konci do ní vmícháme nadrobno nasekaný kopr (omáčku dále nevaříme, jinak kopr ztratí svěžest). Hrášek uvaříme ve vodě (v takovém případě poté vodu slijeme a necháme stranou na případné naředění pyré a nebo další použití - polévka), nebo ho uvaříme v páře. Rozmixujeme ho dohladka, podle potřeby naředíme, osolíme a na konec v pyré rozpustíme durhou třetinu másla. Lososa omyjeme, osušíme ho papírovou utěrkou, osolíme a opepříme podle chuti. Osmažíme ho z obou stran zprudka na zbytku másla (pokud je s kůží tou nejprve dolů, u velmi čerstvých ryb se doporučuje kůži několikrát naříznout, aby se filet nezkroutil). Doba smažení je individuální podle tloušťky filetu, obecně ale platí, že ho není třeba dlouho týrat, aby se nevysušil.

2017-09-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI