Loštický řízek zpět

Ingredience:
olomoucké tvarůžky150 gmleté vepřové maso (plec)400 gvejce1 ks
česnek5 stroužkůsůl dle chutipepř dle chuti
strouhanka dle potřebysušená majoránka1 lžíceolej na smažení
Trojobal:
hladká mouka dle potřebyvejce dle potřebystrouhanka dle potřeby
Příloha:
bramborová kaše dle chutikyselé okurky dle chuti
olomoucké tvarůžky 150 g, mleté vepřové maso (plec) 400 g, vejce 1 ks, česnek 5 stroužků, sůl dle chuti, pepř dle chuti, strouhanka dle potřeby, sušená majoránka 1 lžíce, olej na smažení, hladká mouka dle potřeby, vejce dle potřeby, strouhanka dle potřeby, bramborová kaše dle chuti, kyselé okurky dle chuti

Příprava

Jestli máte rádi holanďák i syrečky, určitě vám bude chutnat i loštický řízek. Jenom pozor na to, že při smažení se z pánve line typická vůně.

Tvarůžky nastrouhejte na hrubém struhadle, smíchejte s masem, vajíčkem, prolisovaným česnekem, přidejte pepř a lžíci majoránky a osolte. Celou směs dobře promíchejte. Pokud bude příliš řídká, můžete přidat trochu strouhanky.

Vytvarujte karbanátky, Každý karbanátek zlehka obalte hladkou moukou, namočte do rozšlehaného vejce a nakonec obalte ve strouhance. Trojobal udělejte poctivě, jinak bude sýr při smažení vytékat.

Karbanátky osmažte z každé strany v rozpáleném oleji a podávejte s bramborovou kaší a kyselou okurkou.

2018-12-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI