Masový špíz, pečené brambory, česnekový dip zpět

Ingredience:
vepřová kýta600 gslanina200 gpaprika2 ks
středně velká cibule2 ksklobása dle chutikoření Gyros dle chuti
bylinky dle chutiolej dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chuti
Česnekový dip:
bílý jogurt (zakysaná smetana) dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
česnek dle chuti
Pečené brambory:
brambory500 golej dle potřebysůl dle chuti
vepřová kýta 600 g, slanina 200 g, paprika 2 ks, středně velká cibule 2 ks, klobása dle chuti, koření Gyros dle chuti, bylinky dle chuti, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bílý jogurt (zakysaná smetana) dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, česnek dle chuti, brambory 500 g, olej dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

Mám pro Vás další recept z televizního pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, který můžete sledovat na TV Paprika CzSk. Tuhle dobrotu prostě miluji.

Špízy připravíme tak, že na špejli nebo jehlu střídavě napícháme všechny ingredience, pak vše osolíme a opepříme a posypeme gyrosem, bylinkami. Do pekáčku dáme trochu oleje a vody, špízy naklademe vedle sebe a pečeme v troubě na 200 °C do hotova.

Brambory umyjeme, neloupeme a rozpůlíme, pokapeme olejem, osolíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 200°C.

Nakonec připravíme dip z jogurtu nebo zakysané smetany. Osolíme, opepříme a dle chuti přidáme česnek.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz

2019-10-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI