Medový borůvkový kuskus s ricottou zpět

Ingredience:
celozrnný kuskus150 gborůvky250 gkokosové mléko300 ml
vanilkový lusk1/2 ksmed2 lžíce
Ricottový přeliv:
ricotta300 gvejce3 ksmed2 lžíce
kokosové mléko50 ml
celozrnný kuskus 150 g, borůvky 250 g, kokosové mléko 300 ml, vanilkový lusk 1/2 ks, med 2 lžíce, ricotta 300 g, vejce 3 ks, med 2 lžíce, kokosové mléko 50 ml

Příprava

Po hodně dlouhé době byl u nás sladký oběd a musím tedy říct, že to stálo opravdu za to. Jednoduchá a řekla bych, že i zdravá mňamka pro děti i dospělé.

Kokosové mléko přivedeme k varu a dobře v něm rozmícháme zrníčka vanilky. Zalijeme jím kuskus a necháme pod pokličkou nabobtnat. Mezitím si smícháme borůvky s medem a připravíme ricottový přeliv. Ten vznikne rozmixováním ricotty, vajec, medu a kokosového mléka. Hotový kuskus dobře promícháme s medovými borůvkami a přendáme do vymazaného pekáčku. Když máme kuskus dobře upěchovaný, přelijeme ho ricottovou směsí a dáme péct do trouby na 180 stupňů asi na 30 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Snad si také pochutnáte.

2016-05-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI