Ingredience: | |||||
vařené brambory | 250 g | hrubá mouka | 220 g | tučný tvaroh | 250 g |
povolené máslo | 30 g | žloutky | 2 ks | sůl | špetka |
střední meruňky | 12 ks | ||||
K podávání: | |||||
tvaroh | 250 g | bílý jogurt | 100 g | moučkový cukr | 2 lžíce |
Grand Marnier | 2 lžíce | vanilkový extrakt | dle chuti | ||
Mátový cukr: | |||||
čerstvá máta | hrst | krupicový cukr | 3 lžíce |
Vychytaný recept mojí mamky na meruňkové knedlíky je už stálicí v naší rodinné kuchařce. My je tentokrát ještě vylepšily o lahodný tvaroh a mátový cukr, který dodá knedlíkům novou zajímavou chuť.
1. Uvařené brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme a necháme zcela vychladnout.
2. Promícháme s tvarohem, žlutky a máslem. V hrnci přivedeme vodu k varu, mírně ji osolíme, osladíme zhruba lžící cukru (můžeme přidat i trochu Grand Marnier).
3. Zapracujeme hrubou mouku, vytvoříme váleček a rozdělíme ho na cca 12 dílů (podle velikosti a počtu meruněk). Pokud nám těsto hodně lepí, přidáme ještě trochu mouky. Kolečka těsta pomoučenou rukou trochu zploštíme a vypeckované meruňky dobře zabalíme.
4. Knedlík vkládáme do vařící vody, lehce nadzvedneme ode dna a poté, co po několika minutách vyplavou, vaříme je ještě 2 - 3 minuty.
5. Tvaroh si v misce smícháme s jogurtem, moučkovým cukrem Grand Marnier a několika kapkami vanilkového extraktu.
6. Servírujeme s našlehaným tvarohovým krémem a posypeme cukrem umixovaným s mátou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI