Mexický guláš s rýží zpět

Ingredience:
vepřová pečeně600 gvelká cibule2 ksmalý pórek1 ks
velká paprika1 ksvětší klobása1 ksjarní cibulka1 ks
loupaná rajčátka ve vlastní šťávě1 balenísterilované červené fazole1 baleníhladká mouka1 - 2 lžíce
vývar (bujón) dle potřebychilli omáčka dle chutisojová omáčka dle chuti
worcester dle chutisladká paprika dle chutiolej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
vepřová pečeně 600 g, velká cibule 2 ks, malý pórek 1 ks, velká paprika 1 ks, větší klobása 1 ks, jarní cibulka 1 ks, loupaná rajčátka ve vlastní šťávě 1 balení, sterilované červené fazole 1 balení, hladká mouka 1 - 2 lžíce, vývar (bujón) dle potřeby, chilli omáčka dle chuti, sojová omáčka dle chuti, worcester dle chuti, sladká paprika dle chuti, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Když by člověk chtěl, tak se to určo nepovede, jako když jde o totální improvizaci. Mé malé Vendulce chutná obyčejná vepřová omáčka, podobná guláši – jak říká „prosím hnědou omáčku“. No a jelikož od večeře ještě zbylo, ale tak že by toho bylo málo na druhý den, úkol byl jasný: „Zpracovat“. Takže jsem zaimprovizovala a vznikl tím úžasný „Mexický guláš“. 

Do hrnce dáme trochu oleje, na jemno pokrájenou cibuli a orestujeme ji do hnědé barvy. Pak přidáme na nudličky nakrájené, osolené a opepřené vepřové maso. Orestujeme ho a podlijeme vývarem (bujónem) – podobně, jako když děláme guláš. Omáčku dochutíme solí, pepřem, a když je maso měkké, tak zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě.

Vedle si v pánvi orestujeme na oleji cibuli nakrájenou na měsíčky, pórek a papriku. Směs zakápneme chilli omáčkou, přidáme pokrájenou klobásku, trochu sladké papriky, sůl, pepř, pár kapek sójovky a worcesteru. Pak přidáme loupaná rajčátka ve vlastní šťávě a červené fazolky. Ke konci přidáme pokrájenou jarní cibulku a celou směs smícháme s připraveným vepřovým gulášem.

K mexickému guláši je nejlepší rýže nebo čerstvý chléb.

2015-11-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI