Mořský vlk s petrželkou a olivami zpět

Ingredience:
malí mořští vlci (vykuchaní)4 kshladká mouka na obalenímořská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetkaolivový olej trochumáslo100 g
hladkolistá petrželka (nasekaná nahrubo)2 svazkyolivy (nakrájená na kolečka) menší hrstsladový ocet1 lžíce
malí mořští vlci (vykuchaní) 4 ks, hladká mouka na obalení, mořská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka, olivový olej trochu, máslo 100 g, hladkolistá petrželka (nasekaná nahrubo) 2 svazky, olivy (nakrájená na kolečka) menší hrst, sladový ocet 1 lžíce

Příprava

Čerstvá ryba, zelená petrželka, olivy a máslo. Spojení, které nemá konkurenci.

Už jste si také oblíbili mořského vlka? Jestli ne, je na čase to rychle napravit. Má krásně jemné maso i aroma a zcela jednoznačně volá po ovonění bylinkami. Využít můžete téměř jakoukoliv zelenou krásku z vašeho květináčku či zahrádky.Mořský vlk si výborně porozumí s bazalkou, tymiánem, rozmarýnem a nebo třeba petrželkou. A zrovinka petrželkou jsem dnes rozhodně nešetřila.

Čerstvé ryby opláchněte, osušte pomocí papírové utěrky a obalte v mouce. Přebytečnou mouku oklepněte a rybičky osolte a opepřete. Máte-li rybky s hlavou, klidně ji ponechte. Já jsem ji musela odkrojit, jinak by se mi ryba nevešla do pánve. 

Ve větší nepřilnavé pánvi rozehřejte vyšší vrstvu olivového oleje a na dvakrát (tedy pečte vždy 2 ryby) v něm opečte mořské vlky - postačí 4 minuty z každé strany. Opečené ryby dejte stranou a udržte teplé. Já jsem si poradila tak, že jsem troubu rozpálila na cca 90°C a rybičky do ní šoupla odpočívat.

Mezitím pánev, na které jste připravovaly vlky, vytřete papírovou utěrkou do sucha a zprudka na ní rozehřejte máslo. Do něj pak nasypte petrželku i nakrájené olivy a míchejte asi 2 minuty, petrželka začne být jakoby průhledná a hlavně hezky křupavá. :-) Petržel s olivami dejte pomocí děrované lžíce na stranu (to proto, aby zůstala křehká) a máslo zalijte sladovým octem. Promíchejte, dejte do mističky a nechte zchladnout.

Ryby naservírujte na talíř, posypte opraženými olivami a petrželkou a polijte trochou ochuceného másla. Můžete také přidat i čerstvou nadrobno nakrájenou petržel, hrubou mořskou sůl a čerstvě drcený pepř. Chcete-li strávníkům usnadnit práci, ryby před podáváním vykostěte.

2014-05-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI