Nádivka

zpět
Nádivka
Ingredience:
rohlíky8 ksmléko250 mlmáslo2 lžíce
vejce8 ksuzené maso nebo slanina250 gposekané čerstvé bylinky hrst
majoránka dle chutimuškátový oříšek dle chutičesnek dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
rohlíky 8 ks, mléko 250 ml, máslo 2 lžíce, vejce 8 ks, uzené maso nebo slanina 250 g, posekané čerstvé bylinky hrst, majoránka dle chuti, muškátový oříšek dle chuti, česnek dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Píšete mi o recept na Velikonoční nádivku. Nádivka je klasickým českým velikonočním pokrmem. O Velikonocích do ní přidávám šťavnaté voňavé uzené maso a obvykle posekané mladé kopřivy. Ovšem letos kopřivy nemám, protože je ještě zima. Takže přidám posekané čerstvé bylinky, nebo špenát. Nádivku dělám často, nejen o Velikonocích, mám ji ráda krásně teplou, voňavou, ale i za studena s kyselou okurkou, nebo opečenou na másle do zlatova.

Rohlíky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko s trochou rozpuštěného másla a se žloutky, osolíme, opepříme, přidáme majoránkou, muškátovým oříšek, prolisovaný česnek a zelené bylinky – kopřivy a petrželku. Směs nalijeme na pokrájené rohlíky, přidáme na jemno rozkrájenou vypraženou slaninu, nebo na malé kousky pokrájené uzené maso a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze všech bílků. 
Nádivkou můžeme naplnit kuře, nebo ji upečeme samotnou ve vymazaném pekáčku. Podáváme jí teplou s bramborem, nebo studenou s pečivem.

VENDY TIP! Na jaře, nahraďte čerstvé bylinky do nádivky, posekanými mladými kopřivami, nebo listovým špenátem.

2016-03-24 Hlavní chody

Poznámka

Kolik dáte kusů pečiva, tolik dejte vajec.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI