Nádivka zpět

Ingredience:
rohlíky8 ksmléko250 mlmáslo2 lžíce
vejce8 ksuzené maso nebo slanina250 gposekané čerstvé bylinky hrst
majoránka dle chutimuškátový oříšek dle chutičesnek dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
rohlíky 8 ks, mléko 250 ml, máslo 2 lžíce, vejce 8 ks, uzené maso nebo slanina 250 g, posekané čerstvé bylinky hrst, majoránka dle chuti, muškátový oříšek dle chuti, česnek dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Píšete mi o recept na Velikonoční nádivku. Nádivka je klasickým českým velikonočním pokrmem. O Velikonocích do ní přidávám šťavnaté voňavé uzené maso a obvykle posekané mladé kopřivy. Ovšem letos kopřivy nemám, protože je ještě zima. Takže přidám posekané čerstvé bylinky, nebo špenát. Nádivku dělám často, nejen o Velikonocích, mám ji ráda krásně teplou, voňavou, ale i za studena s kyselou okurkou, nebo opečenou na másle do zlatova.

Rohlíky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko s trochou rozpuštěného másla a se žloutky, osolíme, opepříme, přidáme majoránkou, muškátovým oříšek, prolisovaný česnek a zelené bylinky – kopřivy a petrželku. Směs nalijeme na pokrájené rohlíky, přidáme na jemno rozkrájenou vypraženou slaninu, nebo na malé kousky pokrájené uzené maso a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze všech bílků. 
Nádivkou můžeme naplnit kuře, nebo ji upečeme samotnou ve vymazaném pekáčku. Podáváme jí teplou s bramborem, nebo studenou s pečivem.

VENDY TIP! Na jaře, nahraďte čerstvé bylinky do nádivky, posekanými mladými kopřivami, nebo listovým špenátem.

2016-03-24 Hlavní chody

Poznámka

Kolik dáte kusů pečiva, tolik dejte vajec.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI