Noky s houbovou omáčkou a medvědím česnekem zpět

Ingredience:
veganské bramborové noky1,2 kgcibule2 kskrémové žampiony250 g
sušené houby150 gmedvědí česnek1 svazeklistová petrželka1 svazek
lahůdkové droždí2 lžičkycelý kmín1 lžičkakopřivové víno či Sauvignon100 ml
sójová smetana500 golivový olej dle potřebysůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
veganské bramborové noky 1,2 kg, cibule 2 ks, krémové žampiony 250 g, sušené houby 150 g, medvědí česnek 1 svazek, listová petrželka 1 svazek, lahůdkové droždí 2 lžičky, celý kmín 1 lžička, kopřivové víno či Sauvignon 100 ml, sójová smetana 500 g, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti

Příprava

Houbová omáčka je oblíbená klasika v srpnu, kdy rostou houby. Pokud si však houby chytře nasušíte, můžete si tuto dokonalou smetanovou omáčku dopřávat celoročně. Opravdu se houby vyplatí sušit, převařené a zmražené nemají takovou dokonalou vůni a chuť, která dělá houbovou omáčku opravdicky houbovou.

Když jsem se rozhodla vyloučit živočišné produkty ze svého jídelníčku, strašně jsem se bála, že nebudu moct nahradit smetanu, ale není tomu tak. Dokonale mi ji nahrazuje sójová smetana od Alpro. Vím sice, že to není složením úplně ideálka, ale nedá se nic dělat, žádná jiná alternativa smetany mi prostě nechutná. Ale Vy samozřejmě zvolte tu, která Vám vyhovuje jak složením, tak chutí. 

Cibuli očištěte a nakrájejte ji nadrobno.
Omyté žampiony nakrájejte buď na půlky nebo na čtvrtky.
Sušené houby namočte na 10 minut do vlažné vody.
Do pánve nalijte olivový olej a zahřejte jej.
Poté do pánve vhoďte cibuli a restujte ji dozlatova.
Přidejte žampiony a sůl a restujte je až do změknutí.
Nyní přilijte víno a duste 5 minut, aby se víno odpařilo.
Nyní do pánve přilijte smetanu, přidejte lahůdkové droždí, sůl a pepř, scezené sušené houby a vše provařte ještě 10 minut, aby vznikla hustá krémová omáčka.
Nakonec do omáčky přidejte nadrobno nakrájený medvědí česnek a petrželku, omáčku už nevařte.
Noky uvařte podle návodu a smíchejte je s omáčkou.
Ihned podávejte.

2016-07-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI