Orecchiette s krémovou salsou s medvědím česnekem zpět

Ingredience:
čerstvá pasta - orecchiette500 gsmetana na vaření130 mlmalá červená cibule1 ks
rajčata3 ksmedvědí česnek svazekcitronový olivový olej1 lžíce
opražená slunečnicová semínka malá hrstcitronová šťáva2 - 3 lžícesůl dle chuti
pepř špetka
čerstvá pasta - orecchiette 500 g, smetana na vaření 130 ml, malá červená cibule 1 ks, rajčata 3 ks, medvědí česnek svazek, citronový olivový olej 1 lžíce, opražená slunečnicová semínka malá hrst, citronová šťáva 2 - 3 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Tak konečně tu máme zase období medvědího česneku! 

Rajčata nařízneme, spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu na těstoviny a vaříme asi 7 minut, až budou na skus.
Do mixéru se sekacími noži dáme oloupanou a rozčtvrcenou cibuli, rozpůlená rajčata a přilijeme olivový olej. Zeleninu rozsekáme najemno a poté k ní přidáme očištěné listy medvědího česneku, semínka, citronovou šťávu a dvě lžíce smetany. Směs opět důkladně rozmixujeme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev a nalijeme na ni vzniklou salsu a zbytek smetany. Na mírném ohni přivedeme k varu a lehce provaříme. K omáčce přidáme asi 2 - 3 lžíce vody z těstovin, promícháme a odstavíme. Těstoviny slijeme, důkladně promícháme s omáčkou a ihned podáváme.

2016-03-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI