Pad Thai zpět

Ingredience:
ploché užší rýžové nudle200 gvětší kuřecí prso, nakrájené na nudličky1 ksmarinované tofu nakrájené na kostkycca 150 g
menší pórek1 ksjarní cibulka2 - 3 ksčesnek, nasekaný nadrobno3 stroužky
chilli papričky, zbavené semen a nasekané3 ksnesolené arašídy, nasekané nahrubo100 gtamarindová pasta2 lžíce
med či třtinový cukr1 lžícerybí omáčka + na dochucení3 - 4 lžícesezamový olej pár lžic
světlá sojová omáčka dle chutivejce3 ksklíčky mungocca 200 g
limeta1 ksnasekaný koriandr hrstka
ploché užší rýžové nudle 200 g, větší kuřecí prso, nakrájené na nudličky 1 ks, marinované tofu nakrájené na kostky cca 150 g, menší pórek 1 ks, jarní cibulka 2 - 3 ks, česnek, nasekaný nadrobno 3 stroužky, chilli papričky, zbavené semen a nasekané 3 ks, nesolené arašídy, nasekané nahrubo 100 g, tamarindová pasta 2 lžíce, med či třtinový cukr 1 lžíce, rybí omáčka + na dochucení 3 - 4 lžíce, sezamový olej pár lžic, světlá sojová omáčka dle chuti, vejce 3 ks, klíčky mungo cca 200 g, limeta 1 ks, nasekaný koriandr hrstka

Příprava

Pad Thai je jedno z dalších thajských jídel známých po celém světě. Jedná se o smažené rýžové nudle s vejcem doplněné kuřecím masem, tofu nebo krevetami. Ten kdo Pad Thai jednou ochutná, určitě si jej zařadí mezi oblíbená jídla. Příprava není složitá, jen musíte mít správné ingredience. 

A pozor, i zde platí zlaté pravidlo thajské kuchyně. Neexistuje pouze jeden správný recept, ale záleží třeba na provincii, na kuchaři či na místních surovinách.

Do velké mísy nalijeme horkou vodu a ponoříme do ní nudle, aby změkly. Bude to trvat asi 15 minut. V malém kastrůlku smícháme tamarindovou pastu s rybí omáčkou a med (cukr) s 3 lžícemi vody a na plotně krátce zahřejeme, nevaříme. Kastrůlek s rozvarem odstavíme. 

Na pánvi wok nasucho opražíme arašídy a dáme stranou. Do pánve přidáme 3 lžíce sezamového oleje a opečeme na něm kuřecí nudličky dozlatova a vyjmeme. Do stejné pánve přidáme další lžíci oleje a přisypeme polovinu pórku a cibulek a necháme zesklovatět. Dále přimícháme česnek a tofu, 1 chilli papričku a vše společně opékáme. Ke směsi rozklepneme vejce, necháme je srazit a průběžně mícháme tak, jako když připravujeme míchaná vajíčka. Když jsou vejce téměř ztuhlá, přidáme okapané nudle a dobře promícháme, aby se vše propojilo. Přelijeme tamarindovou omáčkou a na středním plameni opékáme a mícháme, až se směsí obalí všechny nudle. Dochutíme rybí omáčkou a světlou sojovou omáčkou.

Nakonec do pánve vsypeme zbývající pórek a cibulky a také polovinu klíčků a arašídů. Krátce opékáme a až zelenina zavadne, přilijeme k nudlím vymačkanou šťávu z limety a stáhneme z plamene. 

Jednotlivé porce servírujeme na miskách, kdy nudle posypeme hrstkou čerstvých klíčků, koriandrem, zbývající chilli papričkou a arašídy.

2018-03-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI