Pak Choi salát s cukrovým melounem zpět

Ingredience:
salát Pak Choi3 - 4 svazkyzralé avokádo1/2 ksmenší cukrový meloun1/2 ks
sezamová semínka dle chuti
Zálivka:
olivový olej2 lžícedijonská hořčice1 lžičkačervený vinný ocet1 lžička
meduňka nebo máta pár lístkůmořská sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
červená cibule dle chuti
salát Pak Choi 3 - 4 svazky, zralé avokádo 1/2 ks, menší cukrový meloun 1/2 ks, sezamová semínka dle chuti, olivový olej 2 lžíce, dijonská hořčice 1 lžička, červený vinný ocet 1 lžička, meduňka nebo máta pár lístků, mořská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, červená cibule dle chuti

Příprava

Obrovská dávka vitamínu A a C, obsah železa i vápníku... to vše se skrývá v čínském zelí, zvaném Pak Choi. Vynikající je dušený, do různých asijských směsí a nebo čerstvý do salátů. 

Pak Choi seženete na farmářských trzích nebo ve vietnamských tržnicích. V Praze je to Sapa, v Ostravě třeba Little Hanoi...

Pak Choi listy omyjeme a nakrájíme na proužky. Pokud jsou menší, stačí napůl.

Avokádo rozřízneme, vyndáme pecku a lžičkou z něj vydlabeme dužinu.

Cukrový meloun oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme ho na kostky.

Zálivu si připravíme smícháním tekutých ingrediencí, vznikne tak hladká emulze, do které nakonec přidáme bylinky, na kostičky nakrájenou červenou cibuli sůl a pepř. 

Salát jemně promícháme se zálivkou, nandáme do misek a posypeme praženým sezamem.

2017-09-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI