Paprikový guláš zpět

Ingredience:
hovězí na guláš (maso z kýty mladého býka)750 gstředně velké cibule4 ksčesnek1 - 2 stroužky
červená paprika3 ksmajoránka6 lžičekčervená mletá sladká paprika3 - 4 lžičky
hrubozrnná sůl dle chutibarevný pepř celý dle chutiolej dle potřeby
vývarcca 800 mljíška (bezlepkové - hraška) na zahuštění
hovězí na guláš (maso z kýty mladého býka) 750 g, středně velké cibule 4 ks, česnek 1 - 2 stroužky, červená paprika 3 ks, majoránka 6 lžiček, červená mletá sladká paprika 3 - 4 lžičky, hrubozrnná sůl dle chuti, barevný pepř celý dle chuti, olej dle potřeby, vývar cca 800 ml, jíška (bezlepkové - hraška) na zahuštění

Příprava

Klasický guláš je u nás oblíbený, ale větší oblibě se začíná těšit i jeho podoba s červenými paprikami. Chuť samotných paprik se do omáčky krásně promítne a díky nim to není úplně obyčejný guláš, ale takový, jehož chuť vás osloví. Vychutnat si jej můžete s vaší oblíbenou přílohou, u našich dětí jsou to těstoviny.

Nejprve si očistíme maso a nakrájíme na středně velké kostky. Poté si oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a česnek a na nudličky nakrájíme červené papriky. V hrnci si na oleji osmahneme cibuli a česnek. V případě guláše je dobré cibuli opravdu osmahnout, až chytne hnědavou barvu (ale zase nepřetáhnout, aby vám nezhořkla). Jakmile má cibule a česnek požadovanou barvu, tak přidáme  na nudličky nakrájené papriky a na kostky nakrájené maso a maso zatáhneme. Zatáhnuté maso pak posypeme  cca 3 lžičkami majoránky a červenou paprikou, osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem a necháme na mírném plameni vařit cca 45 minut.

Poté tlakový hrnec opatrně odpustíme a otevřeme. Přidáme zbytek majoránky a promícháme. Na zahuštění použijeme jíšku nebo pro bezlepkovou variantu Hrašku a necháme provařit. Na konci dochutíme dle potřeby solí či pepřem. Podáváme s oblíbenou přílohou (bramborem, těstovinami, knedlíkem).

2019-09-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI