Pat Thai - kuřecí zpět

Ingredience:
cukr1 lžícetamarind pasta2 lžícešťáva z 1/2 limety dle chuti
rýžový ocet1 lžícerybí omáčka2 lžícesriracha omáčka1 lžíce
olej2 lžícečesnek2 stroužkysušené krevety1 lžíce
sladká ředkev2 lžícepevné tofu/nebo uzené1/2 balíčkukuřecí maso1 hrnek
vejce2 ksširoké dlouhé rýžové nudle dle potřebybambusové výhonky1/2 hrnku
jarní cibulka1 kspražené nesolené buráky1/4 hrnku
cukr 1 lžíce, tamarind pasta 2 lžíce, šťáva z 1/2 limety dle chuti, rýžový ocet 1 lžíce, rybí omáčka 2 lžíce, sriracha omáčka 1 lžíce, olej 2 lžíce, česnek 2 stroužky, sušené krevety 1 lžíce, sladká ředkev 2 lžíce, pevné tofu/nebo uzené 1/2 balíčku, kuřecí maso 1 hrnek, vejce 2 ks, široké dlouhé rýžové nudle dle potřeby, bambusové výhonky 1/2 hrnku, jarní cibulka 1 ks, pražené nesolené buráky 1/4 hrnku

Příprava

Musela jsem vyzkoušet včera uvařenou tamarindovou pastu a tak jsem udělala kuřecí Pat Thai. Klasické Pat Thai se dělá krevetové, ale než mražené pidi krevety, tak to raději kuřecí.
Kdo miluje asijské jídlo jako já, tak si zaručeně pochutná.

Rýžové nudle namočte na 30 minut do studené vody.
Pokud byste je předvařili, tak se vám na pánvi během smažení rozpadnou a vše se bude hrozně lepit. Takto zůstanou krásně al dente.

V pánvi wok na trošce rostlinného oleje orestujte kousky kuřecího masa a dejte ho stranou.

Přidejte do woku malinko oleje a orestujte kostičky tofu. Dále přidejte česnek, ředkev, bambusové výhonky, jarní cibulku, buráky a sušené krevety.

(pokud neseženete sladkou žlutou ředkev, tak použijte bílou kulatou)

Krátce zarestujte a hned vložte namočené nudle. Přilijte několik lžic vody a směs dobře promíchejte. Nudle budou okamžitě měknout a díky trošce tekutiny se téměř hned uvaří.

Směs dejte na stranu pánve a usmažte dvě vejce. Zamíchejte, aby se z nich stala míchaná vajíčka a zapracujte je do nudlí.

Přimíchejte omáčku, kterou jste si připravili ze surovin z první poloviny receptu.

Ještě chviličku opečte společně s omáčkou, a pokud se vám z nudlí stane koule uprostřed pánve,

tak použijte pinzetu, a nebo kleště pro načechrání celého jídla.

Na talíři dozdobte koriandrem, jarní cibulkou a bam. výhonky.
Přidejte i řez limety na dochucení.

Tamarindová pasta se dá v asijské tržnici koupit.
Zde na mém blogu najdete ale i návod, jak si ji lehce vyrobit doma.

Dobrou chuť!

2016-04-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI