Pečená bramborová roláda plněná uzeným masem zpět

Ingredience:
brambory800 ghrubá mouka (možná více - dle typu brambor)300 gkrupice100 g
vejce2 kssůl špetkanasekané bylinky (petrželka, pažitka, jarní cibulka...) hrstka
uzené maso dle potřeby
brambory 800 g, hrubá mouka (možná více - dle typu brambor) 300 g, krupice 100 g, vejce 2 ks, sůl špetka, nasekané bylinky (petrželka, pažitka, jarní cibulka...) hrstka, uzené maso dle potřeby

Příprava

Základem rolády je klasické bramborové těsto na knedlíky, já jsem zvolila toto (vystačí asi na 2 rolády, asi 5 – 6 porcí):

Uvařené brambory nastrouháme nebo rozmačkáme na jemno, přidáme vejce, sůl, bylinky, krupici a postupně zapracováváme mouku. Její množství záleží na množství a typu brambor. Je ale potřeba vypracovat nelepivé těsto, které vyválíme přes pečící papír na placku silnou asi půl centimetru. Tu poklademe na tenké plátky nakrájeným uzeným masem, které jsme si předtím osmahli. Můžeme přidat i smaženou cibulku. Poté opatrně zavineme a upečeme dozlatova, což při teplotě 180°C trvá přibližně 30 minut. Jako příloha se hodí kysané zelí nebo špenát.

2014-06-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI