Pečená kachna s jablky, červeným zelím a bramborovým knedlíkem zpět

Ingredience:
kachna celá1 ksjablko3-4 kssůl1 hrstička
kmín celý1 hrstička
Ingredience na zelí:
červené zelí sterilované1 sklenicecibule1 kssůl1 špetka
cukr1 špetkasádlo1 lžícekmín celý1 lžička
ocet1 lžícehladká mouka1 hrstička
Ingredience na knedlíky:
vařené brambory ve slupce500 ghrubá mouka150-200 gvejce1 ks
sůl1 špetka
kachna celá 1 ks, jablko 3-4 ks, sůl 1 hrstička, kmín celý 1 hrstička, červené zelí sterilované 1 sklenice, cibule 1 ks, sůl 1 špetka, cukr 1 špetka, sádlo 1 lžíce, kmín celý 1 lžička, ocet 1 lžíce, hladká mouka 1 hrstička, vařené brambory ve slupce 500 g, hrubá mouka 150-200 g, vejce 1 ks, sůl 1 špetka

Příprava

Noooo, když je ta sezóna jablek, tak nesmí přeci chybět  kachna. Pěkně dokřupava upečená!

Kachna

Pokud má kachna droby, tak je vyjměte ven a uschovejte na polévku. Kachnu omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, zvenčí i uvnitř a okmínujeme. Jablka oloupeme a vložíme do vnitřku kachny. Pak již jen podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme podle velikosti kachny, na 220C minimálně 60 minut do měkka. Průběžně podlíváme a přelíváme kachnu výpekem. Na konec odklopíme víko pekáče a necháme zezlátnout kůrčičku.

Zelí

Nejdříve slijeme lák ze zelí a necháme jej okapat. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, osolíme, okmínujeme, zakápneme trochu octem a přisypeme cukr a nakonec zaprášíme moukou.

Knedlík

Brambory nastrouháme a vysypeme doprostřed válu, uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, které osolíme, aby zůstalo krásně žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme válečky, které už jen uvaříme ve vodě.


Dobrou chuť!

2021-10-18 Hlavní chody

Poznámka

Kdo si chce šťávičku ke kachně "vytunit", tak výpek slije, odebere přebytečný tuk a zahustí šťávičku jíškou. A co s přebytečným tukem? No přeci do sklenice, nechat vychladnout a pak šup do lednice! Pak již jen sádlo namažeme na chleba, osolíme a poklademe cibulí – to je teprve mňamka!

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI