Pečená máslová dýně s mletým masem zpět

Ingredience:
máslová dýně1 ksmleté hovězí maso300 gžampiony4 ks
červená paprika1/2 kscibule1 kshořčice1 lžíce
sůl dle chutiuzená červená paprika špetkasušený česnek špetka
tymián pár snítekparmazán několik hoblinek
máslová dýně 1 ks, mleté hovězí maso 300 g, žampiony 4 ks, červená paprika 1/2 ks, cibule 1 ks, hořčice 1 lžíce, sůl dle chuti, uzená červená paprika špetka, sušený česnek špetka, tymián pár snítek, parmazán několik hoblinek

Příprava

Dýně, nejen téma pro podzim, ale můžete si pochutnat třeba teď v lednu. Tenhle recept by vás mohl zaujmout už proto, že vám moc času nezabere. Tak pojďme do toho.

Máslovou dýni omyjeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme semínka položíme do pekáčku řezem dolů, podlejeme horkou vodou asi na 2 cm a 20 minut pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Mezitím si na sádle orestujeme cibulku, k tomu rozdrobíme mleté maso, opékáme a vařečkou oddělujeme větší kousky masa od sebe. Směs dochutíme kořením, když je maso zatáhlé a oddělené od sebe, přidáme plátky žampionů, na drobno nakrájenou papriku, nasekanou petrřelku , lístky tymiánu a opékáme, dle potřeby mírně podlejeme, dokud maso není skoro měkké.Z pekáče vyjmeme dýně, osušíme je, naplníme masovou směsí, ochutíme solí, pepřem, tymiánem a ještě krátce zapečeme ve vyhřáté troubě. 
Na talíři ozdobíme hoblinkami sýra a snítkami tymiánu.

2015-01-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyzapékání
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI