Penne z červené čočky s omáčkou z kešu a pečených paprik zpět

Ingredience:
těstoviny z červené čočky1 balenívelká červená paprika2 kskešu ořechy150 g
uzená paprika1 lžičkasůl špetkacitronová šťáva1 lžíce
česnek1 stroužekmleté chilli dle chutičerstvá bazalka hrst
olivový olej dle potřeby
těstoviny z červené čočky 1 balení, velká červená paprika 2 ks, kešu ořechy 150 g, uzená paprika 1 lžička, sůl špetka, citronová šťáva 1 lžíce, česnek 1 stroužek, mleté chilli dle chuti, čerstvá bazalka hrst, olivový olej dle potřeby

Příprava

Miluji těstoviny a miluji krémové omáčky. Ale jak připravit omáčku bez hromady smetany nebo mléka? Jednoduše! Připravte ji z kešu oříšků. Vsadím se, že jakmile ji jednou ochutnáte, už nebudete chtít žádnou jinou. 

Kešu oříšky vsypeme do misky, zalijeme je až po okraj vodou a necháme přes noc namáčet. Papriky omyjeme, osušíme a položíme je na plech vyložený pečícím papírem. Papriky pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů, až se na nich začnou dělat puchýře. Upečené papriky vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit. Ještě za tepla z paprik odstraníme slupku, stopky, semínka a jednotlivé papriky podélně rozdělíme na široké pruhy. 

Z kešu oříšků slijeme vodu, propláchneme a vsypeme je do mixéru. Přidáme cca 200 ml čisté vody, upečené papriky, česnek, hrst bazalky uzenou papriku, citronovou šťávu a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Hotovou omáčku ochutíme solí a mletým chilli. Podáváme s uvařenými těstovinami a snítkou bazalky. 

Dobrou chuť.

2018-06-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI