Pikantní králík zpět

Ingredience:
králík či stehna1 ksanglická slanina300 gmáslo1/4 kostky
kmín špetkamletá sladká paprika + pálivá nebo chilli špetkapepř špetka
sůl špetkačesnek (nebo dle chuti)8 stroužkůcibule3 - 4 ks
králík či stehna 1 ks, anglická slanina 300 g, máslo 1/4 kostky, kmín špetka, mletá sladká paprika + pálivá nebo chilli špetka, pepř špetka, sůl špetka, česnek (nebo dle chuti) 8 stroužků, cibule 3 - 4 ks

Příprava

Tento recept jsem kdysi dávno našla v nějakém časopise, a protože králičí maso máme moc rádi, vyzkoušel se i tento způsob a zachutnal natolik, že se u nás dělá nejčastěji. A jde i z kuřete či vepřového masa a má opravdu velké ohlasy.

Králíka omyjeme, očistíme a osušíme a prošpikujeme. Osolíme, opepříme a hustě posypeme paprikou sladkou i pálivou. Dáme do pekáčku.

Na pánvi si vyškvaříme zbytek nakrájené slaniny, přidáme kmín a česnek nakrájený na plátky, když začne chytat barvičku, vypneme a vložíme máslo. Necháme rozpustit. Máslem se slaninkou polijeme králíka v pekáčku a hustě posypeme nakrájenou cibulí na půlkolečka. Přikryjeme druhým dílem pekáčku a do druhého dne necháme uležet v chladu. Druhý den podlijeme vodou a dáme péct. Během pečení otáčíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu vydusíme na sporáku na tuk. Lehce zaprášíme hladkou moukou, chviličku orestujeme a zalijeme vodou nebo vývarem na požadované množství a hustotu, dochutíme (v původním receptu je masox, ale myslím, že je to zbytečné) solí, pepřem pokud je potřeba a provaříme.

Nejlepší příloha jsou bramborové knedlíky či rýže.

2014-02-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI