Pikantní pečený hermelín s bramborovými plackami

zpět
Pikantní pečený hermelín s bramborovými plackami
Ingredience:
hermelín4 ksolej dle potřebysušený česnek dle chuti
chilli omáčka dle chutimeruňkový džem dle chutichilli paprička dle chuti
kari koření dle chutibylinky - tymián, petrželka dle chuti
Příloha:
bramborové placky dle chuti
hermelín 4 ks, olej dle potřeby, sušený česnek dle chuti, chilli omáčka dle chuti, meruňkový džem dle chuti, chilli paprička dle chuti, kari koření dle chuti, bylinky - tymián, petrželka dle chuti, bramborové placky dle chuti

Příprava

CHUŤ, to je hrozná věc! Lenost jde stranou a jde se na věc! Já dostala chuť na hermelín. Takže jsem ho dnes trochu "vytunila", když je ten Velký pátek a půst, udělala jsem nám bezmasou specialitku a bylo to božské. Prostě zase velká improvizace, jak vykouzlit z obyčejného hermelínu, něco moc dobrého.

Hermelín položíme na olejem pokapaný a lehce posypaný alobal sušeným česnekem, navrch posypeme také sušeným česnekem, dáme trochu chilli omáčky, meruňkového džemu, na jemno nakrájené chilli papričky, posypeme bylinkami (tymián, petrželka), přidáme špetku kari koření a pořádně zabalíme do alobalu, aby byl krásně uzavřený a nevytekl nám. Položíme na plech a pečeme v troubě asi 20 minut při 200°C. Hermelín bude takhle krásně tekutý, ale ještě ne tolik, aby se úplně rozpadl. Vyndáme ho z trouby a opatrně ho vyklopíme z alobalu na talíř. Jako přílohu jsem zvolila jednoduché bramborové placky z jemně nastrouhaných brambor s trochou soli a pepře, špetkou sušeného česneku, pečené v troubě. Dobrou chuť!

2016-03-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI